A-pojille Kiteeltä voitto ja kaksi tappiota

Kiteen Urheilijoita vastaan peli vielä kulki

Samat vastustajat, sama sali, vain tulokset päinvastoin

Itärajan tuntumaan suuntasi Ahti Laaksin luotsaama bussi tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Tähden A-pojat matkasivat kamppailemaan viimeiseen pooliturnaukseen kohdatakseen kotijoukkue Kiteen Urheilijat, Virtain Veikot ja Napapiirin Palloketut. Jos tuossa on jotain tuttua, niin kaksi poolikierrosta aiemmin samat joukkueet kohtasivat toisensa samassa salissa. Harvinainen sattuma, mutta näin tällä kertaa pääsi käymään.

Edellisellä reissulla Tähti otti aamupelissä pataansa kotijoukkueelta, mutta voitti kaksi muuta vastustajaansa. Tällä kertaa asetelma kääntyi täsmälleen päinvastoin, aamupelissä kaadettiin kotijoukkue, mutta sekä Virrat että Rovaniemi olivat selkeästi Tähteä parempia. Toki on mainittava, että kumpikin Tähden nyt kaatanut joukkue oli edellisen kohtaamisen jälkeen vahvistanut rivejään, joten suoraan turnauksia ei voi vertailla.    

Tähti oli matkassa vain kahdeksan urhon ryhmällä, neljällä A- ja neljällä B-ikäisellä. Armeija ja pienet vaivat olivat kaventaneet rosteria. Tästä huolimatta valmennustrio, Salmijärvi, Laaksi ja Ojala pyöritti pelaajamyllyä reilulla kädellä. Esim. Oskari Lehtonen ehti kolmessa ottelussa pelata kolmella pelipaikalla, liberona, passarina ja yleispelaajana. Sami Valaranta pelasi keskipelaajana, edellinen kokemus tuolta pelipaikalta taisi olla keväältä 2017 ottelusta, jonka jälkeen kaulaan tuli SM-kultaa. Sovelletuista pelisysteemeistä jäi varmasti joitain arvokkaita tiedonjyväsiä Salmijärven kaniininhattuun.

Otteluista Kitee-kamppailu oli Tähden A-poikapeliä sieltä paremmasta päästä. Eri osa-alueet toimivat ja ratkaisuissa oli voittoon tarvittavaa päättäväisyyttä. Pelin alla rykäisty aamulenkki taisi tehdä hyvää. Voitto Tähdelle 2-0 (25-23, 25-21). Tiukin paikka oli pelin päättäminen. Ensimmäistä ottelupalloa syötettiin jo tilanteessa 24-16, kunnes viiden hävityn pisteen jälkeen vastustaja armahti Tähden tempaisemalla aloitussyötön pitkäksi.

Virtain Veikkoja vastaan Tähti aloitti hyvin, johti ensimmäistä erää numeroissa 14-12, mutta oman pelin mureneminen avitti paremmin pelinsä kasassa pitäneen Virrat erävoittoon. Toinen erä kulki koko ajan lievässä naapurin hallinnassa, ja Veikot ansaitsivat erä- ja otteluvoiton hyvillä suorituksillaan. Naapurikaupungin joukkueeseen on kauden mittaan kerääntynyt ryhmä pelaajia, jotka voivat kevään ratkaisukoitoksissa olla yllättävän kova kanto kaskessa sarjan ennakkosuosikeillekin. Ryhmän takuumiehenä häärii 208-senttinen Virtain oma lentopallolupaus Veeti Nikkinen, jonka ympärille peliä on hieno rakentaa. Numerot Tähden tappioksi 0-2 (18-25, 19-25).

Napaa vastaan puhalsi kylmä pohjoinen puhuri...

Kolmas ottelu NaPaa vastaan oli juuri sellainen, jonka valmennus mielellään haluaisi unohtaa. Peli oli kuin Pendolino pakkasella, eipä toiminut. Toisen erän alku oli esimerkki siitä, kuinka kaikki voi kääntyä kaverille. Monta palloa, joissa minimaalinen marginaali käänsi kaikissa pinnan pohjoisen pojille. Napa marssi peräti 11-0 johtoon, ennen kuin Eetu Ahonen onnistui tempaisemaan Tähden kuparisen rikki. Peli oli ohi, Tähti säilytti kunniansa voittamalla karmaisevan alun jälkeisen jakson 16-14, mutta koko ottelu siis NaPalle suoraan kahdessa erässä rumasti 0-2 (14-25, 16-25).

A-poikien seuraava turnaus on vasta 4.4. pelattava SM-välierä, jossa ratkotaan paikkoja SM-lopputurnaukseen. Pelaajilla onkin nyt edessään miesten sarjan otteluita ja osalla myös B-poikien SM-sarjan koitoksia.

  

 

 

Toimintaamme tukevat: