Hyvän pelin pelannut Emma Änäkkälä (14) jakeli passeja myös keskitorjujille Kuva: Jari Aonen

Tähti avasi kevään kotivoitolla

Tähden naiset aloittivat kevään noususarjan kotiottelulla JyväsLentistä vastaan. Tähti pelasi lähes täydellä kokoonpanolla, Jyväslentis sai mukaan seitsemän pelaajaa.

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti, ja yli kuukauden ottelutauko näkyi Tähden otteissa. Kotijoukkue piti JyväsLentistä pelissä omilla virheillä, mutta loppujen lopuksi Tähti onnistui nykäisemään muutaman pisteen eron ja nappasi avauserän voiton.

Toisessa erässä pieni jännitys oli poissa, ja Tähden peli oli hyvää jokaisella osa-alueella. Hyökkäyksiin löytyi hieman lisää monipuolisuutta, eikä JyväsLentis pystynyt Tähteä pysäyttämään vaikka se saikin lopussa pienen kirin aikaiseksi. Kahvitauolle lähdettiin emäntien 2–0-johdossa.

Tähti aloitti kolmannen erän takomalla taululle 5–0-lukemat ja määritteli erän suunnan välittömästi. JyväsLentis sinnitteli vielä 13–18-lukemiin saakka, mutta tässä vaiheessa tehdyt kolme virhettä katkaisivat selkärangan lopullisesti. Kolme viimeistä Tähden pistettä tehtailivat vuorotellen laiturit Emilia Marjakoski, Helmi Parviainen ja Ada Aronen. 

Tähti voitti kevään ensimmäisen ottelunsa komeasti 3–0 (25–22, 25–17, 25–16). Kovimmat pistemäärät kirjattiin Aroselle (18), Marjakoskelle (11) ja Parviaiselle (8). Passari Emma Änäkkälä pelasi kelpo ottelun ja innostui itsekin jujuttamaan useamman pisteen.

”Alussa oli ilmassa pientä jännitystä ja peli oli vähän laiskaa, toki alla oli pitkä pelitauko. Nopeasti se siitä kuitenkin parani ja kaikki pelasivat tasaisen hyvin. Pelirohkeuttakin löytyi välillä hyvin. Tehtiin vähän liikaa virheitä (22). JyLe oli liikkeellä pienellä porukalla, mutta taisteli ja pelasi ihan hyvin. Vastustaja iski heti, jos vähänkään nukahdettiin. Pää kesti taas hienosti, ja olen tyytyväinen voittoon ja kolmeen sarjapisteeseen” pohdiskeli Tähden päävalmentaja Jari Marjakoski ottelun jälkeen.  

Voitto oli Tähdelle 2-sarjassa 15. perättäinen. Kevääksi syksyn pisteet nollattiin, ja taistelu kärkisijoista alkoi alusta. Seuraavaksi Tähden ohjelmassa on A-tyttöjen B-pooliturnaus Salossa lauantaina ja 2-sarja jatkuu sunnuntaina kotiottelulla Ylöjärven Ryhtiä vastaan.

 

Toimintaamme tukevat: