Tähden miehet voittoon pitkällä kaavalla

Alokas Valaranta hyökkää ja libero Lehtonen varmistaa

Vuoristoratapelistä kaksi pistettä plakkariin

Viihdettä koko rahalla tarjosivat Vilppulan Tähti ja Valkeakosken Isku-Veikot yleisölle Parkkivuoren sunnuntai-illassa. Yli kaksituntisen väännön jälkeen päätuomari Kimmo Aarnio vihelsi viimeisen kerran pilliin Sami Valarannan puhkaistua vastustajan torjunnan ja naulatessa viidennen erän numeroihin 15-9. Sarjataulukkoon ottelusta merkittiin kaksi pistettä Tähdelle ja yksi Isku-Veikoille numeroin 3-2 (25-17, 19-25, 25-21, 20-25, 15-9).

Isku-Veikot osoitti olevansa selkeästi sarjasijoitustaan vaarallisempi vastustaja. Ensimmäinen erä tuli kuitenkin Tähdelle selkeästi. Ensimmäistä viikonloppuvapaataan varusmiespalveluksesta viettäneet Sami Valaranta ja Oskari Marjakoski nauttivat selkeästi enemmän Parkkivuoren tunnelmasta kuin Tikkakosken kasarmeista. Molemmat olivat alusta saakka hyvällä pelipäällä. Toisessa erässä korostuivat Tähden omat virheet, joilla se päästi vieraansa peliin mukaan ja samalla selvään erävoittoon.

Tähden kuusikko marssii mietteliäänä kohti seuraavaa haastetta. Libero Lehtosella kutiaa korvantaus...

Kahvitauon jälkeen kolmatta erää väännettiin tasaisissa merkeissä valkeakoskelaisten ollessa niukasti niskan päällä. Vaihdosta kentälle tulleen Petro Ahvenjärven pari onnistumista toi Tähden mukaan kamppailuun erävoitosta ja Valarannan vahva erän loppu sinetöi kolmannen erän punapaidoille. Neljännessä erässä Tähti viilasi edellisenä viikonloppuna Koriaan vastaan tekemäänsä epävirallista yhden erän omien virheiden ennätystään kahdeksaantoista. Suoria syöttövirheitä tehtiin kahdeksan ja verkkovirheitäkin enemmän kuin laki, tai team Laaksi-Salmijärvi, sallii. Santeri Salonen teki verkkovirheen kerran jopa korvallaan ja useamman paidallaan. Ehkä seuraavassa ottelussa Santerilla on panta päässä ja paita housuissa? Eli Isku-Veikot oli ehtinyt itse tehdä erässä seitsemän pistettä, kun joukkue saavutti erävoittoon vaadittavan 25 pisteen rajapyykin. Näin edettiin ratkaisevaan viidenteen erään.  

Ratkaisevassa lyhyessä erässä Tähti pelasi vahvasti. Joukkue kirkasti kilpensä hyvillä otteilla lähtiessään 3-3 tilanteesta karkuun ja hetkessä 10-4 johtoon. Peli ratkesi siihen ja samalla kuuden pisteen erolla erä myös päättyi.

Retsin raati palkitsi vierailta ikinuoren passarin Timo Väisäsen ja kotijoukkueelta hienoja puolustuksia poimineen ja tarkasti nostaneen libero Oskari Lehtosen. Mainittujen lisäksi kotijoukkueen rosterissa hääräsivät Henri Strengell, Eetu Ahonen, Olli Kolhinen, Lauri Ojala ja Niko Jokela. Ensi sunnuntaina Tähdellä on edessä mielenkiintoinen revanssin paikka. Lohkon kakkossijasta kamppaileva Keimolan Kaiku on kahdessa ottelussa ehtinyt jo juottaa Tähdelle karvasta kalkkia. Urheilukielellä Parkkivuoressa edessä on siis kuuden pisteen ottelu.


Passari Väisänen ja libero Lehtonen pokkasivat Retsin raadilta paikallisia tuotteita.

(Jutun kuvat, Jari Aronen) 

Toimintaamme tukevat: