Tähden miehille tappio kärkiottelussa

Ahti Laaksilla riitti viikonloppuna puuhaa

Kaksi voitettua erää ei riitä otteluvoittoon

Lohkoa johtava Pälkäneen Luja-Lukko kuittasi sunnuntai-iltana voiton 2-3 (25-22, 25-22, 11-25, 17-25, 12-15) Vilppulan Tähden edustusmiehistöstä. Parkkivuoren kasvatit saivat ottelusta yhden sarjapisteen, joten tyhjin käsin ei tarvinnut kotiin lähteä.
- Meillä lopahti bensa kesken ja onnitellaan Pälkänettä voitosta, mietti valmentaja Ahti Laaksi ottelun päätyttyä.
Selityksiä ja syitä olisi tietysti tarjolla pitkäkin lista, mutta tähteläisen perinteen mukaan niillä mennään mitä käytössä on. Ajatusta ei uhrata - tai tuhlata - epäolennaisuuksien mietiskelyyn.

Lauantaina kotiareenalla oli tapahtunut melkoinen mahalasku Korian Pontta vastaan, joten sunnuntaina lähdettiin kasvojen pesuun. Siinä melkein onnistuttiinkin, mutta lopulta maalinauha jäi katkaisematta. Samalla tulos tiesi sitä, että Pälkäneen Luja-Lukko käytännössä jo varmisti alkusarjan lohkovoittonsa. Upea sali, hieno seura ja kaikilta osiltaan huolella rakennettu ryhmä, jonka kapellimestarina on mestaruusliigakokemusta omaava valmentaja, on yhtälö, jolla tänä keväänä ollaan todella vahvasti ehdolla 1-sarjaan.

Luja-Lukko aloitti ottelun vahvasti, mutta Tähti roikkui koko avauserän sitkeästi lähituntumassa. Ja kun vierailijoiden parhaana palkittu Aapo Kolhinen vei Tähden ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 17-16 alkoi pälkäneläinen puntti tutista. Tähti karkasi ehkä hiukan yllättäväänkin erävoittoon.

Toinen erä oli melkoista Tähden näytöstä, kunnes Ville Järnvallin syöttövuorolla Luja-Lukko kipusi kuuden pinnan takaa aina tasatilanteeseen. Lopussa kuitenkin Tähden kantti piti ja erä kuitattiin kotiin 25-22.

Tähden aloituskokoonpanon pelaajista neljä oli vielä juniori-ikäisiä, joten vaikuttiko sitten - nuorten pelissä tarvittavan - kahden voittoerän nappaaminen alitajuisesti. Ainakin yhtä sarjapinnaa Tähden ryhmä tuuletteli. Ja jostain syystä pitkältä tauolta tuli samat miehet samoissa paidoissa, mutta päättäväisyys oli kadonnut jonnekin Kostia-areenan uumeniin. Kun Tähden keskittyminen herpaantui, vei Luja-Lukko kaksi seuraavaa erää helponlaisesti. Tähdellä petti oikeastaan kaikki osa-alueet ja näin johtoasema suli kuin lumi tammikuisessa Suomessa.

Viides erä kääntyi aika pian isäntien johtoasemaan. Tähti syttyi vielä taisteluun ja 7-12-tappioasema kirittiin vielä lukemiin 12-14. Valitettavasti vain puukko oli jo sen verran tukevasti kurkulla, ettei yhtään omaa epäonnistumista ollut varaa tehdä, jos mieli otteluvoittoon. Lopulta erä ja ottelu katkesi Järnvallin toimesta.

Tähden suurin ilonaihe oli Kolhisen vahva esitys. Myös Henri Strengell pyöritti, varsinkin kahden ensimmäisen erän ajan, passipeliä mallikkaasti ja hyökkääjät saivat nautiskella paikoista tyhjältä verkolta tai yhtä torjujaa vastaan. Keskipelaajista Eetu Ahonen oli myös pari erää lähes pitelemätön. Armeijasta palannut Niko Jokela väläytteli, ja todennäköisesti kevään korvilla mies tulee olemaan selkeä vahvistus, kunhan pääsee taas pallon kanssa kaveriksi. Laiturit Jani Liski ja Petro Ahvenjärvi esiintyivät oikeastaan juuri kuten pelin numerot olivat; kaksi erää erinomaisesti ja sitten turbot alkoivat yskähdellä. Libero Oskari Lehtonen pelasi varsinkin alun siten, että mies oli aina oikealla paikalla varmistamassa ja tukemassa. Tähden pelin ongelma oli oikeastaan kolmannessa, neljännessä ja viidennessä erässä annetut turhan pitkät pisteputket vastustajalle, ja näihin hetkiin erät käytännössä ratkesivat. Kunhan tuo lentopallokielellä tuttu vaihtopallo pelaaminen kehittyy, on edessä mielenkiintoinen kevät.

Mielenkiintoinen kevät jatkuu heti sunnuntaina Parkkivuoressa. Silloin klo 16 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu kymmenen vuoden takainen liigaseura, Valkeakosken Isku-Veikot. Vuotta aiemmin "Koskissa" oli ongelmia joukkueen kasaamisessa, mutta tänä vuonna on ollut toinen ääni kellossa. Ryhmän kirkkaimapana tähtenä tuikkii vielä viime kaudella Akaa-Volleyssa liberon paikkaa Voitto Köykän kanssa jakanut Sakari Liehu, joka on 2-sarjan pörssikärkeä tehotilastoissa.

 

Toimintaamme tukevat: