Santeri Salonen keräsi eniten pisteitä nihkeässä pelissä.

Tähden miesten uusi vuosikymmen alkoi vaisusti

Vaisua oli. Tästä on vain yksi suunta...

Tähden kakkossarjamiehistö aloitti kevätkautensa sekavalla peliesityksellä häviämällä kotonaan Korian Ponnelle 1-3 (25-27, 21-25, 25-23, 21-25). Tämä oli joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Aiemmista kohtaamisista niin vieras- kuin kotikentällään Tähti oli kaapannut täyden pistepotin, mutta joutui tällä kertaa poistumaan lauantai-iltaan tappion karvas kalkki niskassaan.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää kulkivat samaa latua. Tähti hallitsi eriä, vaikka sortui omassa pelissään toistuvasti suoriin virheisiin sekä pehmeisiin ratkaisuihin varsinkin hyökkäys- ja syöttöpelissä. Molemmissa erissä kotijoukkue kuitenkin saavutti ensin 20 pisteen rajapyykin ja molempien erien lopussa Tähti myös tarjosi erät Korialle tekemällä kohteliaasti vastustajansa lähes kaikki viimeiset pisteet. Kolmannessa erässä kaava oli muuten sama, mutta Tähti jätti 20 pisteen jälkeen tehdyt suorat virheensä kahteen ja sillä saatiin vietyä peli neljänteen erään. Viimeiseksi jääneessä neljännessä erässä Tähti muisti palata yltiömäiseen vieraskoreuteensa lahjoittamalla Korian 25 pisteestä peräti 14 omilla suorilla virheillään. Moisella saldolla on vaikea erää voittaa, eikä tuo ihme toteutunut nytkään. Kärjistettynä sanoen KorPolle riitti, kun pallo saatiin Tähden kenttäpuoliskolle, niin se muuttui vierasjoukkueelle pisteeksi.

Kotijoukkueen puolustukseksi on kuitenkin mainittava, että se lähti otteluun varsin repaleisella pelaajarosterilla. Alkukauden kapteeni Teemu Vanhamäki poistuu loppukaudeksi ulkomaille, Sami Valaranta ja Oskari Marjakoski aloittivat varusmiespalveluksensa loppiaisena ja olivat Tikkakoskella kasarmilla sekä Olli Kolhinen kuumeen kourissa kotisängyssä. Myöskään Tähden superjokeri, Vilppulan parooni Matti Hietanen ei tässä ottelussa ollut kasvattajaseuraansa vahvistamassa. Tähdellä on kuitenkin laaja pelaajamateriaali, jonka vahvuudeksi on mainittu tasaisuus. Eli poissaolijoiden piikkiin ei vaisua esitystä voi laittaa, vaan syytä kannattaa etsi peilistä.

Jani Liski kuittasi Metsä Tissuen tuotepalkinnon otteluisännän edustajalta.

Tähti oli vaisu kautta linjan. Santeri Salonen takoi illan ykköspinnamäärän, mutta hänkin tuhri esitystään monella suoralla virheellä. Parhaana palkittu, hakkurin tontilla pelannut Jani Liski väläytteli muutaman kerran varsinkin syöttöruudussa. Ahti Laaksin johtamassa miehistössä pelasivat mainittujen lisäksi Petro Ahvenjärvi, Tommi Liimatainen, Henri Strengell, Lauri Ojala, Aapo Kolhinen, Niko Jokela, Oskari Lehtonen ja Eetu Ahonen. Laaksilla onkin seuraavaksi yöksi pohdittavaa, kun joukkue matkaa heti seuraavana päivänä sarjakärki Pälkäneen Luja-Lukon vieraaksi hienolle Kostia Areenalle.    

 

Toimintaamme tukevat: