Tähden syöttö toimi Jyväsentistä vastaan Kuva: Mika Mutkala

Tähti päätti syyskauden murskajaisiin

Tähden naiset ovat kulkeneet läpi syksyn voitosta voittoon. Tähti oli varmistanut lohkovoiton jo hyvissä ajoin ennen viimeisiä otteluita, mutta Parkkivuoreen vieraaksi saapuneella JyväsLentiksellä oli vielä käynnissä tiukka kamppailu lohkon nelossijasta.

Muutaman ensimmäisen pallon haparoinnin jälkeen Tähti nappasi ohjat käsiinsä ja pyöritteli vieraat melkoiseen umpisolmuun. Kova syöttö vei terän JyLe:n hyökkäyspeliltä, eikä se päässyt hyödyntämään tarpeeksi kovimpia lyöjiään.

Toisessa erässä JyväsLentis lahjoitti Tähdelle melkoisen määrän pisteitä omilla virheillä. Emännät ehtivät jo 21–12-johtoon, mutta JyLe viritti uhkaavan loppukirin. Tähti turvautui aikalisään tilanteessa 22–17, ja sen jälkeen erän loppu eteni käsikirjoituksen mukaan.

Erän lopun lento jatkui kolmannessa erässä, ja Tähti takoi lattiaan pallon toisensa jälkeen. JyväsLentis ei pystynyt haastamaan emäntiä millään osa-alueella, ja Tähti jatkoi vahvaa syöttö- ja hyökkäyspelaamista hyydyttäen JyLe:n totaalisesti.

Reilun tunnin jälkeen taululla komeilivat Tähden 3–0 (25–13, 25–18, 25–11) –voittolukemat.

Retsin raati palkitsi parhaina pelaajina Tähden Ada Arosen ja JyLe:n Milla Aallon. Tähden monista onnistujista erityismaininnan ansaitsee seitsemän ässää syöttänyt Helmi Parviainen.

”Vahvaa peruspeliä. Tehtiin aika vähän virheitä ja vastustaja taas vähän enemmän. Syöttö toimi, 17 ässää ja seitsemän virhettä on kolmeen erään tosi hyvä. JyLe syötti kolme ässää, joten isoin ero tuli siellä. Hyökättiin myös hyvillä tehoilla. Keskihyökkäystä jäin kaipaamaan, pelattiin siihen vain viisi passia koko pelissä vaikka paikkoja oli enemmänkin. Onnistuttiin tasaisesti joka osa-alueella, ja oli helppo pelata ilman paineita. Ensi viikolla alkaa joululoma ja valmistautuminen kevään haasteisiin” pohti Tähden päävalmentaja Jari Marjakoski.

Tähti ansaitsee kiitettävän arvosanan kuluneesta syksystä. 14 ottelua ja yhtä monta voittoa on kova suoritus, mutta liikaan tyytyväisyyteen ei ole varaa. Pelit kovenevat keväällä, kun ylemmästä 2-sarjasta putoaa joukkueita mukaan taisteluun ensi kauden sarjapaikoista. Otteluohjelmat ovat vielä auki.

 

Toimintaamme tukevat: