Tähti varmisti lohkovoiton Parkkivuoressa

Vilppulan Tähden naiset hakivat perjantaina voittoputkelle jatkoa kotiottelussa Vaasan Kiiston 2-joukkuetta vastaan. Tähdellä oli alla 11 ottelua ja saman verran voittoja, Kiiston vastaava saldo oli neljä voittoa ja yhdeksän tappiota.

Tähti vei ensimmäistä erää selvästi, ja Kiiston pelaajien jalat vaikuttivat jääneen bussiin pahemman kerran. Ada Aronen rokotti vieraita hakkurin paikalta peräti 11 pisteen edestä ja tarkat lyönnit olivat myrkkyä Kiistolle. Tähti onnistui myös puolustuspelissä, eikä jättänyt Kiistolle saumoja erävoittoon.

Toisen erän alkupuolella Tähti jatkoi pisteiden tekemistä, mutta se teki niitä myös vastustajalle omilla virheillä. Kiisto johti jo 10–7, mutta puolivälissä erää Tähti oli kirinyt tasoihin onnistuneilla hyökkäyksillä. Erän lopussa Tähden väkivahva laitapeli oli Kiistolle liikaa, ja pienten vaikeuksien jälkeen emännät nappasivat toisenkin erän nimiinsä.

Kahvitauon jälkeen Kiiston vastaanotto- ja puolustuspelaaminen piristyivät entisestään, ja välillä näytti siltä, että vaasalaisia oli kentällä ainakin kahdeksan. Kiiston hakkuri Tia Ala-Kauhaluoma nousi vieraiden hahmoksi erän alussa, ja Tähti oli pakotettu aikalisälle 8–13-tappioasemassa. Aikalisän jälkeen Tähden hakkuri Aronen takoi kolme peräkkäistä pistettä, ja erä sai aivan uuden alun. Kiisto auttoi Tähteä lukuisilla virheillä, ja voittamaan tottunut punakone hyödynsi tämän.

Tähti voitti ottelun 3–0 (25–18, 25–23, 25–20) ja varmisti samalla lohkonsa ykköstilan. Pistepörssin kärkinimet löytyivät tuttuun tapan laidoilta Arosen, Helmi Parviaisen ja Emilia Marjakosken tehoillessa komeita lukemia. Täyden ottelun passarina pelannut Emma Änäkkälä palkittiin Tähden parhaana, ja Kiistolta palkinnon pokkasi Änäkkälän virkasisar Sofia Rosenblad.

”Olen tyytyväinen. Ensimmäinen erä oli meidän hallintaa, jopa selvemmin kuin numeroista näkyy. Toisessa erässä me tehtiin virheitä ja Kiisto ei, mutta silti otettiin erävoitto. Kolmannessa meni päinvastoin, me ei tehty virheitä ja kaveri teki. Kiisto oli kahdessa jälkimmäisessä erässä hyvä ja hyökkäsi laajalla rintamalla, samoin heidän libero (Janika Kaski) oli hyvä. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja tuli pitkiä palloja. Lohkovoitto oli hyvä asia, voidaan ottaa ehkä vähän rennommin pari viimeistä peliä” mietiskeli Tähden päävalmentaja Jari Marjakoski.

Syyskaudella Tähti pelaa vielä kaksi ottelua. Ensin se matkustaa sunnuntaina Laihialle ja 15.12. pelataan Parkkivuoressa pikkujoulutunnelmissa. Vastassa on tuolloin JyväsLentis. Kevään pelijärjestelmä menee siten, että ylemmästä 2-sarjasta putoavat joukkueet muodostavat alemman sarjan kanssa kuuden joukkueen lohkoja niin sanottuun noususarjaan. Näiden lohkojen kahdella parhaalla joukkueella on mahdollisuus ilmoittautua ensi kaudella ylempään 2-sarjaan.

 

Toimintaamme tukevat: