Tähti pelasi yhden kauden parhaista peleistä Alahärmässä Kuva: Mika Mutkala

Tähti vakuuttavaan voittoon Alahärmässä

Tähden naisten ohjelmassa oli sunnuntaina vierasottelu Alahärmän Kisaa vastaan. Tähdellä oli alla kymmenen ottelun voittoputki, jota lohkokolmonen Kisa yritti katkaista.

Tähti aloitti ottelun loistavasti, ja vei nimiinsä seitsemän ensimmäistä palloa. Sen jälkeen tahti tasaantui, mutta vieraat eivät päästäneet Kisaa edes lähietäisyydelle.

Toiseen erään Tähti lisäsi kierroksia, ja se karkasi nopeasti 11–2-johtoon Jenni Uutteran syöttövuoron aikana. Alussa hankittu johtoasema piti jälleen, eikä Kisalle jätetty juurikaan mahdollisuuksia.

Kolmannessa erässä Tähteä vastassa oli selvästi piristynyt kotijoukkue. Vääntö oli tasaista, ja molemmille joukkueille osui vuorotellen muutaman pisteen putkia. Erän tasaisuutta kuvaa se, että suurimmillaan toisen joukkueen johto oli vain kolme pistettä. Tähti oli jo lähellä 3–0-voittoa, mutta Kisa kampesi lopussa ohi.

Neljäs erä oli alkua lukuun ottamatta Tähden näytöstä. Pisteitä tehtiin joka puolelta kenttää, ja vieraiden paketti pysyi mainiosti kasassa. Tähti päätti erän kuuden pisteen putkeen, ja voitti ottelun 3–1 (25–17, 25–15, 23–25, 25–16).

Tähden joukkueesta löytyi monta onnistujaa. Laiturikolmikko Ada Aronen, Emilia Marjakoski ja Helmi Parviainen kantoivat päävastuun pistetehtailusta. Passari Liisa Soimasuo pelasi hyvän ottelun, ja myös keskitorjujan paikalla häärivä Uuttera oli pelipäällä.

”Hyvä peli, yksi parhaista tällä kaudella. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää pelattiin tosi hienosti. Kolmannessa erässä tehtiin jonkin verran virheitä, ehkä siksi se hävittiin mutta olisi voinut mennä miten päin vaan. Syöttö puri hyvin ja saatiin vastustajalta parhaat tehot pois, samoin torjunta oli tänään hyvää. Parannettavaakin oli, peippejä jäi liikaa kenttään. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin, ja tuli pitkiä palloja” tuumi Tähden päävalmentaja Jari Marjakoski.

Tähden voittoputki venyi jo yhdentoista ottelun mittaiseksi. Kolme pistettä varmistivat Tähdelle vähintään lohkon kakkossijan, vaikka jäljellä on vielä kolme ottelua. Näistä ensimmäinen pelataan itsenäisyyspäivänä 6.12. Parkkivuoressa, ja vastassa on nousujohteisesti pelannut Vaasan Kiiston 2-joukkue.

 

Toimintaamme tukevat: