B-pojat taistelivat poolinousun

Tuomas Kopare on ohittanut Alahärmän torjunnan, libero Aleksi Lähteenmäen varmistusta ei tällä kertaa tarvittu.

Kolme kertaa kolme erää ja ratkaisut tietysti aina kahden pisteen erolla...

Melkoisen jännitysnäytelmän järjestivät Tähden B-pojat kotiturnauksessaan, kun SM-sarjan sijoilla 5-8 olleet joukkueet kamppailivat asemista sarjan seuraavalle kierrokselle. Kuuden ottelun rupeaman jälkeen Alahärmän Kisa ja Tähti nousivat maamme neljän kärkeen, Lempo Volley jatkaa B-poolissa sijoilla 5-8 ja Himangan Roiman kohtaloksi koitui vauhdin hakeminen C-poolista sijoilta 9-12.

Tähden reitti hienoon lopputulokseen oli kaikkea muuta kuin suoraviivainen ja yksinkertainen. Ensimmäisessä otatuksessa Tähti nappasi Lempo-Volleyltä ensimmäisen erän tasaisella pelisuorituksella halliten erää lievästi koko ajan. Toinen erä eteni ensimmäisen kaltaisesti aina ottelupallotilanteeseen 24-20, jossa Tähti sortui lentopallon perisyntiin, voiton odotteluun. Lempo selvitti neljä ottelupalloa ja vaikka Tähti hankki vielä viidennenkin, niin vain erä pääsi luiskahtamaan Lempäälään. Kolmannen erän Tähti väänsi itselleen väkisin numeroin 16-14 ja aloitti päivänsä puolinihkeällä voitolla.  

Toisessa ottelussa Himangan Roima jäi lähtötelineisiin, kun Tähti rummutti pikavauhtia taululle johtolukemat 10-2. Hyvän alun jälkeen Tähti oikaisi selkänsä hieman liian aikaisin ja numeroissa 23-23 oltiinkin jo rinta rinnan. Viimeisissä palloissa Roima oli rahtusen terävämpi ja antoi Tähdelle ansaitun muistutuksen siitä, että valtakunnan kärjessä kamppailtaessa yksikään ottelu, tai erä, ei putoa käsiin ilman kovaa asennetta ja nöyrää työntekoa. Erä Roiman voitoksi 28-26. Toiseen erään Tähden kuviot löytyivät ja erätasoitus tuli selkein numeroin 25-18. Kolmannessa Roima taisteli hienosti ja Tähti avitti vieraitaan sortumalla lyhyessä erässä peräti kahdeksaan omaan virheeseen. Kotijoukkue oli pahimmillaan alakynnessä numeroissa 6-11, mutta kampesi vielä pisteen päähän tilanteessa 13-14. Aikalisänsä jälkeen Roima onnistui keskihyökkäyksellään päättämään erän ja ottelun Tähden tappioksi 1-2.

Ennen päivän viimeistä kamppailua Tähden säilyminen B-poolissa sijoilla 5-8 oli varmistunut, kun taas nousu neljän kärjen A-pooliin vaati erävoiton omat ottelunsa puhtain 2-0 numeroin vieneestä Alähärmän Kisasta. Tähti oli edellisellä kierroksella huippupitkässä ottelussa kaatanut Kisan 2-1, mutta tuon turnauksen jälkeen Kisa oli saanut riveihinsä lisää pohjanmaan murretta kovin savolaisittain puhuvia Itä-Suomen kulttipelaajia.

Tähti teki tähän otteluun pieniä kokoonpanomuutoksia, tiivisti aiemmissa otteluissa hieman vuotaneet rivinsä upeasti, eikä tuijotellut pätkääkään nimiä vastustajan pelipaidoissa. Ensimmäisessä erässä vilppulalaisryhmä pääsi eräpallossa jo lipaisemaan poolinousua, mutta menetti lopulta erän 25-27. Usein ennakkosuosikkia vastaan hyvän taistelun jälkeen niukasti hävitty erä katkaisee kamelin selän, mutta tällä kertaa kävi toisin. Tähti puolusti urheasti, syötti ja hyökkäsi rohkeasti ja hallitsi toista erää suvereenisti päättäen sen numeroihin 25-17. Kolmannessa erässä panoksena oli enää otteluvoiton tuoma kunnia ja senkin Tähti kampesi itselleen todella pitkän kaavan kautta lopulta numeroin 23-21 ja koko ottelun siis 2-1.     

Rauli Salmijärven suojatit kamppailivat kolmessa ottelussaan jokaisessa täydet kolme erää ja aina ratkaisu tapahtui pienimmällä mahdollisella kahden eräpisteen erolla. Lauantai tarjosi B-poikalentopalloa täyden draamankaaren mukaan. Tarinalla oli kotijoukkueelle onnellinen loppu ja matka jatkuu tammikuussa sijoilla 1-4.

 

Toimintaamme tukevat: