D1-tytöille kolme voittoa Kangasalta

D1-tytöt pelasivat 24.11. Kangasalla kolme peliä, joista kaikista tuli 2–0 voitto.

Jo aamukahvia juodessaan valmennuksella oli myönteinen tunne tulevasta päivästä. Aamun ensimmäinen peli Virtain Veikkoja vastaan vahvisti tätä tunnetta, kun Tähti aloitti pelin varmasti ja varsin mukavasti selkeällä peliesityksellä. 

Vaikka syöttövirheitä tuli, oli peli silti kovin tasainen. Vuoropistein mentiin aina erän puoliväliin asti, mutta sitten Tähti sai hyökkäyksensä kohdilleen vieden ensimmäisen erän pistein 25–19. Toisen erän alussa Tähti sortui helppoihin virheisiin, mutta korjasi nopeasti tilanteen jättäen virheiden tekemisen vastustajalle. Hyökkäys, syötöt ja puolustus toimi, mutta onneakin oli matkassa. Erä Tähdelle 25–15.

Pelin loputtua lähdettiin heti pelaamaan LP-K:n Kotkia vastaan. Tähti oli ylivoimainen ensimmäisessä erässä. Pisteitä tehtiin hyökkäystehoilla ja hyvillä syötöillä, mutta myös vastustajan virheet antoivat Tähdelle pisteitä. Erä Tähdelle varmoin lukemin 25–8. Toisessa erässä Kotkat antoikin kovaa vastusta Tähdelle mennen jo johtoon, ja Tähti saikin alkaa takaa-ajon oikein tosissaan. Tähden peli säröili pahemman kerran, mutta pelin loppuhetket oli Tähden juhlaa. Oikeaan kohtaan osuneet vaikeat syötöt ja tarkat hyökkäykset veivät Tähden erävoittoon 25–21 ja peli siis Tähdelle 2–0.

Päivän viimeiseen peliin haettiin happea ulkoilemalla, ja peli Ylöjärven Ryhtiä vastaan alkokin Tähdeltä vahvasti. Peli oli ajoittain virheetöntä, ja hyökkäys oli rohkeaa ja juuri sitä mitä ollaan harjoituksissa hiottu. Puolustuksessa onnistuttiin hienosti ja syöttövirheitäkin tehtiin aiempaa vähemmän. Jokainen tyttö onnistui omalla tasollaan ja jopa sen yli. Yhteen hiileen puhaltava joukkuehenki näkyi ulospäin ja kaikki tämä tuotti 2–0 voiton (25–8, 25–10).

Valmennus ja tytöt olivat viime aikoina kiinnittäneet enemmän huomiota peliin psyykkisesti valmistautumista ja erityisesti keskittymistä ja se tuotti nyt tulosta.

Seuraavat pelit ovatkin sitten tammikuussa. Treenaus jatkuu, ja joukkueella on tiedossa ns. minileiri viimevuotiseen tapaan.

Koko joukkue mukana, Aino ja Ida Soilunen, Milja Murtomäki, Jenni Vuokko, Ella Nieminen, Eeva Huutoniemi, Saana Jatkola, Jenna ja Iina Korpinen. Valmennuksesta vastasivat Jarmo Huutoniemi ja Eija Jatkola. 


 

Toimintaamme tukevat: