Tähti otti taisteluvoiton vahvasti puolustaneesta Vehniän Wartista. Kuva: Susanna Yläjärvi

Naisille voitto tiukan taistelun jälkeen

Tähden tuplaviikonlopun toinen osa pelattiin sunnuntaina Parkkivuoressa, kun naisten 2-sarjaotteluun vastustajaksi saapui lohkokakkonen Vehniän Wartti. Myös Wartilla oli takana kova viikko sen pelattua 2-sarjaa torstaina ja lauantaina.

Ensimmäisen erän alku oli Tähden, mutta Wartti kiri melko nopeasti tasoihin. Tähden pelissä näkyi poikkeuksellisen paljon virheitä, ja kokenut vierasjoukkue pystyi hyödyntämään emäntien heikon hetken. Tähden peli löysi uomiinsa erän loppupuolella, mutta Wartti ei johtoasemasta enää luopunut.

Toista erää hallitsi alusta alkaen kotijoukkue Tähti. Virheet jäivät erätauolle, ja pienet muutokset kokoonpanossa piristivät Tähden peliä. Laiturikaksikko Ada Aronen ja Emilia Marjakoski hyökkäsivät tehokkaasti, eikä Wartin puolelta löytynyt eväitä Tähden lyömiseen.

Kolmannessa erässä Tähden pistetehtailu jäi Arosen varaan, ja Wartti puolestaan hyökkäsi aavistuksen monipuolisemmin sekä keskeltä että laidoista. Tähti oli erävoitossa kiinni aivan loppuun saakka, mutta kotijoukkueen johtaessa 23–21 Wartti löysi hyökkäykseen mukaan laituri Henna Kokkosen. Kokkonen takoi kolme pistettä ja johdatti vieraat erävoittoon.

Neljäs erä oli tasaista vääntöä lähes loppuun asti, mutta Tähti oli päättänyt, ettei se häviä ottelua. Peliin löytyi tarvittavaa laajuutta, ja puolustuspelaaminen oli ajoittain huikeaa katsottavaa. Tähden johtolukemissa 20–19 Parkkivuoren yleisö sai jännittää toden teolla. Seuraavat viisi palloa olivatkin sitten kotijoukkueen näytöstä ja kamppailu venyi viidenteen erään.

Ratkaisuerä alkoi Tähden kannalta surkeissa merkeissä, kun Wartti nakutti taululle 5–1-lukemat. Tähti pääsi kuitenkin peliin mukaan, ja puoltenvaihtoon mennessä tilanne oli tasoittunut. Liekö kenttäpuoliskoilla ollut merkitystä, mutta erän loppupuolella kentällä oli vain yksi joukkue. Tähti onnistui vahvasti hyökkäyspelissä, ja pääsi tuulettamaan 3–2 (21–25, 25–19, 23–25, 25–19, 15–11) –voittoa. 

Parhaina pelaajina raati palkitsi Tähdeltä hurjat pisteet (29) tehtailleen ja ahkerasti puolustaneen Arosen ja Wartilta erityisesti toisen kosketuksen hyökkäyksissä kunnostautuneen passari Katja Kemppaisen. Tähden tehopörssin kärkikaksikkoon nousi myös Marjakoski 19:llä pisteellä. Mainitsemisen arvoisen ottelun pelasi myös yleispelaaja Sanna Ojala, joka sai kunnian hyökätä viidennessä erässä ottelun pakettiin. 

”Wartti tuli peliin kovalla asenteella, sen näki heti. Kaveri puolusti tosi hyvin ja pelasi liikkuvaa lentopalloa. Kokemus näkyi, Wartti rokotti heti jos näki meillä tyhjää tilaa kentällä. Meillä oli pieniä terveysongelmia, ja ekassa erässä tehtiin aika paljon virheitä. Loppua kohti virhemäärä tasaantui. Erien loput poislukien kolmas erä pelattiin hyvin. Viidennen erän nousu oli hyvä, peli olisi voinut kääntyä miten päin vaan. Kokonaisuudessaan vauhdikas ja tapahtumarikas peli, oli paljon pitkiä palloja ja yleisöön menevää lentopalloa” kertoili päävalmentaja Jari Marjakoski iltapäivän tapahtumista.

Tähti on nyt pelannut sarjassa 10 ottelua, eikä ole hävinnyt niistä ainuttakaan. Naisten kausi jatkuu 1.12. vierasottelulla Alahärmässä ja seuraavan kerran Parkkivuoressa mitellään paremmuudesta itsenäisyyspäivänä 6.12., jolloin vieraaksi saapuu Vaasan Kiiston 2-joukkue.

 

Toimintaamme tukevat: