Laura Yläjärvi pelasi vahvan turnauksen useammalla pelipaikalla. Kuva: Tuula Marjakoski

A-tytöille kokemusta kivikovassa A-poolissa

Tähden A-tytöt pelasivat lauantaina SM-sarjan kärkijoukkueita vastaan Mäntän koulukeskuksella. Vierasjoukkueiksi saapuivat nuorten maajoukkueesta koostuva Kuortaneen Lentopallo sekä useita ykkössarjapelaajia sisältävät Maskun Katajan ja Naarasleijonien kokoonpanot.

Ensimmäisessä ottelussa haaste oli ennakko-odotusten mukaan se kovin mahdollinen, eli Kuortane. Juttua kirjoitettaessa se oli 1-sarjassa neljäntenä ja samat pelaajat tulevat pelaamaan liigaotteluita kauden aikana. Tähti oli läpi ottelun totaalisessa kipsissä, ja se joutui toimittamaan verkon yli helppoja palloja. Tämä mahdollisti Kuortaneen huikean kovan pelaamisen, eikä se antanut Tähdelle senttiäkään siimaa. Avauspelistä tuloksena oli Tähden 0–2 (8–25, 12–25)-tappio.

Toiseen otteluun verkon toiselle puolelle asettui helsinkiläinen Naarasleijonat. Vaikka joukkueen terävin kärki olikin Hämeenlinnan liigajoukkueen matkassa, löytyi rosterista silti paljon laatupelaajia. Tähti sai otteluun karmean alun, mutta nousi peliin mukaan. Ensimmäinen erä eteni puolivälin jälkeen kuitenkin NALE.n komennossa, eikä Tähdeltä löytynyt eväitä taisteluun erävoitosta.

Toinen erä noudatteli samaa kaavaa. NALE oli vahva alussa, Tähti kiri lähes tasoihin ja loppupuoli mentiin jälleen vieraiden pillin mukaan. Tähti ei löytänyt riittävästi tehoja kovan vastustajan lyömiseen, joten taululle kirjattiin päivän toinen 0–2 (18–25, 17–25) –tappio.

Kolmas ja viimeinen ottelu tahkottiin Tähden ja Maskun Katajan välillä. Tähti pysyi alussa mainiosti pelissä mukana, mutta lopulta lukuisat virheet ja Katajan vahva hyökkäyspelaaminen olivat emännille liikaa.

Toisesta erästä näytti jo muodostuvan Katajan paraatimarssi, mutta Tähti ei luovuttanut 1–10-tappioasemassa. Piste kerrallaan kotijoukkue kuroi eroa kiinni, ja erä sai aivan uuden alun Tähden päästyä kahden pisteen päähän (16–18). Kataja teki erässä kaikki loput pisteet, joista virheillä kaksi Tähdelle. 

0–2 (20–25, 18–25) –tappio sinetöi Tähden putoamisen B-pooliin. Sijoitus sarjassa on kuitenkin lähtökohtiin nähden erinomainen, sillä kymmenestä pelaajasta vasta viisi on saavuttanut A-juniori-iän. Joukkueen nuorimpiin pelaajiin kuuluva C-ikäinen Laura Yläjärvi urakoi vahvan turnauspäivän, ja ensimmäistä vuotta A-juniorina viettävä Salla Jatkola onnistui hienosti liberon tontilla.

”Kunnioitettiin vastustajaa liikaa joka pelissä, nöyristeltiin ihan turhaan. Tehtiin paljon syöttövirheitä, vastaanotto oli kohtuullisen hyvää koko päivän. Iso pyörä ei lähtenyt meidän pelissä pyörimään, toki vastustajat oli kovia. Lähtökohtaisesti oltiin altavastaajia, se ehkä heijastui tekemiseen. Näissä peleissä ei voi antaa helppoja palloja, ne tulevat kahtasataa takaisin. Kokoonpanosta löytyi monipuolisuutta” analysoi Tähden päävalmentaja Jari Marjakoski.

Seuraava A-tyttöjen turnaus pelataan 25.1. mitä todennäköisimmin Salossa. Lauantain kotiturnauksessa olivat Yläjärven ja Jatkolan lisäksi mukana Emma Änäkkälä, Helmi Parviainen, Jenni Uuttera, Soili Kalliokoski, Milja Salonen, Ada Aronen, Emilia Marjakoski ja Liisa Soimasuo. 

 

Toimintaamme tukevat: