Tähden tahdit valloittivat Valkeakosken

Tähden miesten edustusjoukkue jatkaa lohkon piikkipaikalla kaadettuaan Valkeakoskella maineikkaan Isku-Veikot erin 3–1 (25–19, 25–19, 14–25, 25–22). Vastustajan penkillä peliä johti ex-liigavalmentaja Ari Väisänen.

Jo viikolla oli tiedossa, että Tähden edellissunnuntain joukkueesta puuttuu puolenkymmentä pelaajaa. Mutta otteluvalmentaja Ahti Laaksi naulasi homman nimen jo hyvissä ajoin.

– Kunhan saadaan täysi joukkue kentälle, niin kaikkien kanssa on mahdollisuudet. Meidän joukkue on täynnä niin tasaisia kavereita, että kyse on vaan siitä, että osaisi aina laittaa oikeat ukot tontille. Joukkueen taso ei putoa, kun vaihdosta otetaan pelureita kentälle.

Valkeakosken reissuun Tähti oli varautunut, sillä ryhmän edellisvuosien kantava voima ja Rantaperkiön Iskun 1-sarjamiehistössä pelaava, Daniel Heinonen oli tullut joukkueen "Gunuksi". Todennäkäisesti iso osa suomalaisia näet pyyhki perjantai-iltana silmäkulmiaan, kun Viaplayn haastattelussa maajoukkueen entinen huoltaja 80-vuotias Gunnar "Gunu" Yliharju kertoi menestyksen merkityksestä.

Isku-Veikot on vahvistunut kovasti edelliskaudesta, ja tämä toki Tähti-leirissä tiedettiin. Sakari Liehu pelasi edelliskaudella liigaa Akaa-Volleyn miehistössä ja Jarno Einola on myös nähty kirkkaammissakin valoissa.

Tähti aloitti ottelun erinomaisella asenteella. Keskiakselilla Oskari Marjakoski ja Lauri Ojala laittoivat urkupatterit soimaan, ja hakkurina Santeri Salonen tulitti iloisesti palloja pisteiksi. Molemmat erät tulivat Vilppulaan identtisillä numeroilla 25–19 ja hyvin samantyyppisellä pelillä. Kolmannessa erässä voittopullaa oli jo nuuhkittu sen verran, että työnteko unohtui. Urheilun lainalaisuuksien mukaan 90 prosentin keskittyminen on 50 prosentin suoritus. Ja tämä tuli nähtyä jälleen kerran, kun torjuntaansa tiivistänyt Isku-Veikot puhalsivat Tähden sammuksiin 14–25.

Taukopuhuttelu kuitenkin toimi ja neljänteen erään Tähti palasi taas omalle tasolleen. Koskilaiset johtivat vielä lukemissa 20–21, mutta tähden pokka piti erän lopun hermopalloissa ja haulit kuitattiin himaan 25–22.

Tähti-ryhmässä peliä pyöritti jälleen Henri Strengell, joka muuten saavutti vastustajan passarin kanssa 69 vuoden yhteisiän. Laiturina selkävaivoistaan toipunut Tommi Liimatainen ja Sami Valaranta hoitivat osansa tyylikkäästi. Liberon tontilla isännöi passarina alkukauden pelannut Oskari Lehtonen. Pelaajien roolituksen vuoksi vaihtopenkki oli Eetu Ahosen levyinen, tällä kertaa Ahonen oli vaihtoehto kaikille pelipaikoille.

Tähden kausi jatkuu seuraavaksi Keimolan Kaikun vieraana 2-sarjassa. SItä ennen kuitenkin Parkkivuoressa tahkotaan todella melenkiintoinen turnaus, kun A-poikien valtakunnan neljä parasta kokoontuvat mittelemään paremmuuttaan. Salissa nähtäneen nippu liiga- ja 1-sarjapelureita.

 

Toimintaamme tukevat: