Tähti onnistui mainiosti joukkueena Kuva: Jari Aronen

Tähden naisten kurssi vahvasti koilliseen

Tähden naisten viikon toinen ottelu pelattiin sunnuntaina Parkkivuoressa. Vastustajaksi saapui jo tutuksi tullut Jalasjärven Jalas, joka oli voittanut pelaamistaan kuudesta ottelusta kolme.

Tähti sai otteluun väkevän startin, kun se otti heti alkuun 7–2-johdon. Kotijoukkue esitti kontrolloitua lentopalloa ja hyökkäsi tehokkaasti laidoilta, eikä Jalas tahtonut päästä peliin mukaan. Erän loppupuoliskolla vieraiden hyökkäyspeli piristyi, ja Jalas nousi jo kolmen pisteen päähän. Tilanteessa 21–18 vierasjoukkue päästi omilla virheillään Tähden eräpallotilanteeseen, ja Emilia Marjakoski niittasi erän pakettiin.

Toinen erä oli melkoista tähtisadetta. Kotijoukkue Tähti tykitti palloa kenttään molemmilta laidoilta tehokkaasti, ja syöttökin oli varsin painavaa. Jalas ei saanut missään vaiheessa juonesta kiinni, eikä Tähti antanut siimaa turhilla virheillä. Kahvitauolle lähdettiin 2–0-lukemissa.

Kolmannen erän alussa Tähti joutui tiukille. Omia pisteitä ei tahtonut tulla millään, ja emännät pysyivät kuskin paikalla pitkälti Jalaksen virheiden avittamana. Tilanteessa 8–8 Tähti löysi hyökkäyspeliin punaisen langan, ja palloa alkoi painua kenttään myös keskeltä. Pelin ollessa 17–11 Tähden eduksi kentälle otettiin Milja Salonen, joka kiitti vastuusta nopeasti kahdella hyökkäyspisteellä. Erän loppu edettiin tasatahtia, ja 86 katsojaa sai todistaa Tähden kahdeksatta peräkkäistä voittoa.

Loppulukemat kirjattiin lopulta 3–0 (25–18, 25–13, 25–20). Tähden pisteet kertyivät pääasiassa laidoilta hyökänneiden Marjakosken, Helmi Parviaisen ja Ada Arosen tilastosarakkeisiin. Passarina pelannut ja Tähden parhaana palkittu Liisa Soimasuo keräsi kuusi pistettä ilman virheitä. Jalakselta parhaaksi pelaajaksi Retsin raati arvosti 18 pistettä kirjauttaneen Hetafiia Lähteen.

”Odotettiin tiukkaa ja vauhdikasta peliä. Jalas teki aika paljon virheitä ja me taas kohtuullisen vähän. Syöttö-vastaanottopeli oli hyvällä tasolla, ja hyökkäystehotkin olivat hyvät. Varsinkin syöttöpeli on parantunut. Onnistuttiin joukkueena, ja keskittyminen peliin oli myös parempaa kuin muutamassa edellisessä ottelussa. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen. Viikon päästä on luvassa taas tiukka peli Korpilahdella” pohti Tähden päävalmentaja Jari Marjakoski hymynkare suupielessä ottelun jälkeen.

Tähti ei ole hävinnyt kakkossarjassa vielä otteluakaan, ja se jatkaa lohkonsa kärjessä. Seuraavaksi naiset taistelevat sarjapisteistä Korpilahdella Pyrintöä vastaan 17.11. Kotiotteluita on luvassa tuplaviikonlopun verran 23.–24.11. Ensin pelataan lauantaina A-tyttöjen SM-sarjaturnaus Mäntässä ja sunnuntaina on luvassa lohkon kärkikamppailu, kun Parkkivuoreen saapuu lohkokakkonen Vehniän Wartti.

 

Toimintaamme tukevat: