B-pojille A-poolista voitto ja kaksi tappiota

Torjuntapari Lehtisaari ja Lähteenmäki torjuvat Alahärmän Nico Mäki-Valtarin. (kuva: Riikka Kolhinen)

Salmijärven kymmenikkö teki voitavansa

Alahärmän Kisa järjesti B-ikäisten poikien SM-sarjan tämän hetken kärkinelikon välisen kuntopuntarin isänpäivän aattona. Rauli Salmijärvi ja Pertti Strengell saivat lakeuksille koko kymmenpäisen ryhmänsä Aleksi Lähteenmäki, Severi Nieminen, Tuomas Kuusisto, Henri Strengell, Eetu Lehtisaari, Aapo Kolhinen, Leevi Jermoranta, Tuomas Kopare, Aku Salomaa ja Joona Eteläsalo.

Avausottelussa Tähti otti tiukassa mittelössä voiton kotijoukkue Kisasta. Ensimmäinen erä kotijoukkueelle 25-19 lähinnä AK:n maajoukkuelaiturin Nico Mäki-Valtarin vahvalla syöttövuorolla. Toisessa Tähti kuittasi vieden erän samoin 25-19 lukemin. Kolmas erä pelataan lyhennettynä 15 pisteeseen kahden pisteen erolla. Melko poikkeuksellisesti erävoittoon tarvittiin tällä kertaa päivän suurin pistemäärä, kun Henkka Strengell torjui Tähdelle erävoiton vasta lukemissa 27-25. Päivä oli käynnistetty hienosti kaatamalla toinen koko kauden tämän ikäluokan ennakkosuosikeista.

Toisessa ottelussa Tähti aloitti virheettömästi ja takoi pikavauhtia taululle 7-3 johtolukemat. Tämän jälkeen Kuopiossa viime poolikierroksella Tähdelle tiukan taiston hävinnyt vastustaja, Puijo Wolley, terävöitti hyökkäyksensä ja hajotti hyvällä syötöllä Salmijärven ryhmän vastaanoton. Passari Strengellistä tuli hetkessä ravuri, joka juoksi palloja passattavaksi pitkin kenttää. Samalla hyökkäyspeli muuttui ymmärrettävästi vaikeaksi ja savolaiset marssivat erävoittoon 22-25. Toisessa erässä Tähden konsepti sekosi ja Puijo sai nauttia sydämensä kyllyydestä erävoiton ilman selityksiä tylyin 13-25 lukemin.

Salon Viesti oli saanut matkaan vain tasan tarvittavat kuusi pelimiestä ja marssinut niillä kahdessa ottelussaan sekä AK:n että PuWon yli. Ehkä sanonta laatu korvaa määrän alleviivautui Viestin joukkueessa, sillä koko kuusikko kuuluu ikäluokan maajoukkueeseen. Tähden ”pohjoisen Pirkanmaan kyläjoukkue” teki voitavansa mutta Viestin laadukas kokoonpano oli tällä kertaa yksinkertaisesti liian kova. Voitto Salolle suoraan kahdessa erässä, Tähdelle 20 ja 15 eräpistettä.

Tähden B-poikien kausi jatkuu kolmen viikon kuluessa käytännössä varmasti kotiturnauksella. Tuolloin mitellään B-poolissa SM-sarjan sijoilla 5-8 ja kiistakumppaneina ovat tästä turnauksesta tuttu Alahärma, tällä kaudella ensimmäistä kertaa kohdattava Himangan Roima sekä Kuopiosta tuttu Lempo Volley.

Tähden B-pojat ovat aloittaneet kauden hienosti ja tuntuma maamme kärkeen on saatu. Kauden mittaan kilpailijoiden kokoonpanoissa tapahtuu todennäköisesti muutoksia, kun kärkijoukkueisiin etsitään lisää kovia pelaajia menestysmahdollisuuksien vahvistamiseksi. Tähti on liikkeellä samassa salissa treenaavilla lähiseudun pojilla ja näistä lähtökohdista sen vahvuus voi perustua ainoastaan tiiviiseen joukkueeseen ja hyvään yhteiseen harjoitteluun. Rauli Salmijärvelle tilanne on tuttu jo kymmenien vuosien ajalta.     

 

Toimintaamme tukevat: