Matti Hietanen palaa Parkkivuoreen

Tulevana sunnuntaina 10.11. klo 16 Vilppulan Tähti saa vieraakseen alkukaudella sarjaa dominoineen Pälkäneen Luja-Lukon. Samassa ottelussa nähdään myös kaikkien aikojen kotiinpaluu, kun 199-senttinen ex-ammattilainen, Matti Hietanen pukee ylleen kasvattajaseuransa pelipaidan yli 20 vuoden maailmankiertueen jälkeen.

Vuonna 1983 syntynyt Hietanen siirtyi syksyllä 1999 pelaamaan Virtain Veikkojen 1-sarjamiehistöön. Sen jälkeen tie on vienyt Italian, Ranskan, Kreikan, Puolan, Sveitsin, Tshekin, Turkin ja Dubain liigoihin koti-Suomen lisäksi. Kotoisessa liigassa mies on ollut voittamassa kertaalleen mestaruuden ja Suomen cupin Kokkolan Tiikereiden peliasussa, ja kahdesti "Masa" on valittu liigan tähdistöön, 2005 ja 2015.

Käytännössä koko uransa Matti kuului A-maajoukkueeseen, jossa edustusasu on puettu ylle huikeat 219 kertaa. Ura maajoukkueessa loppui Hietasen omaan päätökseen 2015 syksyllä. Suomi-paidassa Matti on ollut mukana saavuttamassa EM-kisojen lähes käsittämätöntä nelostilaa vuonna 2007. Lisäksi mies on kuulunut siihen "kultaisen sukupolven" joukkueeseen, joka viime vuosikymmenellä kukisti vuorollaan sekä Brasilian, Venäjän, Puolan, Serbian että USA:n maailman lentopallokenttiä hallinneet joukkueet. Se tarkoittaa sitä, että vastapuolella verkkoa ovat seisseet kaikki maailman parhaat lentopalloilijat. 

Liioittelematta voidaan sanoa, että Matti Hietasen peliura on ehdottomasti kovin, mitä mänttävilppulalaisurheilijoilta on tällä vuosituhannella nähty kaikki lajit huomioiden. Sunnuntainen isänpäivän koitos on Matin tapa kiittää omaa kasvattajaseuraa ja kotikylää niistä eväistä, joilla hän on elämässä onnistunut haaveensa saavuttamaan.

- Parkkivuori pursuaa sunnuntaina väkeä, kun kaikki ystävät ja kylänmiehet pääsevät vielä ainakin kerran näkemään Hietasen Matin Parkkivuoren salissa Vilppulan Tähden paidassa. Ja vielä kyse on virallisesta sarjaottelusta, josta jaetaan pinnatkin. Meidän pelaajille tämä on täysin poikkeuksellinen mahdollisuus päästä pelaamaan samassa joukkueessa kaverin kanssa, jolta nämä pojat kymmenen vuotta sitten kävivät Lahden Power-cupissa pyytämässä nimmaria, maalailee Ahti Laaksi sunnuntai-illan lähtökohtia.

Monelle pienelle, ja miksei isommallekin, urheilijalle ja urheilun ystävälle on siis tarjolla omalla kylällä jotain sellaista, johon yleensä on lähdetty isommalla tai pienemmällä porukalla jonnekin paikkakunnan rajojen ulkopuolelle. Isänpäivän illassa toteutuu monen lentopallon ystävän hiljainen haave, jossa omalta salilta kasvanut maailmantähti pelaa oman joukkueen pelipaidassa.  

 

Toimintaamme tukevat: