Tähti nousi kovan taistelun jälkeen takaisin A-pooliin. Kuva: Mika Mutkala

A-tytöille isoja voittoja ja poolinousu

Tähden A-tyttöjen B-pooliturnaus pelattiin lauantaina Nurmijärvellä. Tähden lisäksi mukana olivat emäntäjoukkue Naarasleijonat, LP Vampula Huittisista ja helsinkiläisjoukkue Puma Volley. 

Ensimmäisessä ottelussa Tähteä vastassa oli LP Vampula. Ykkössarjaa pelaava ryhmä herätti Tähden riveissä kunnioitusta liiankin kanssa, ja Vampula meni menojaan avauserässä. 

Toiseen erään Tähti sai unelma-alun. Vampula teki useita virheitä, ja Tähden johtoasema oli suurimmillaan 12 pistettä. Erän loppuun Vampula viritti kevyen kirin, mutta se ei pystynyt murtamaan Tähden rivejä. Numerot tasoittuivat ja peli eteni kolmanteen erään.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä, ja ottelun olisi voinut voittaa kumpi tahansa joukkue. Lopulta Tähti löysi tarvittavat tehot koneeseen ja käänsi erän alun takaa-ajoaseman riemukkaaksi 2–1 (13–25, 25–17, 15–12) –voitoksi.

Päivän toisessa koitoksessa verkon toisella puolella oli jo edellisestä turnauksesta tuttu Naarasleijonat. Tähden pelistä hävisi ruokatauolla liike, ja pelistä ei paljoa muisteltavaa jäänyt. NALE oli kovassa iskussa ja laiskasti esiintyneelle Tähdelle selkeä tappio lukemin 0–2 (11–25, 17–25).

Kolmannesta ottelusta Tähti tarvitsi voiton PuMa Volleysta pysyäkseen B-poolissa ja mahdollisuus poolinousuunkin olisi vielä olemassa. PuMa hyökkäsi kovaa, eikä Tähti pystynyt vastaamaan. Avauserä oli vielä puolivälissä Tähden eduksi 14–13, mutta PuMa nakutti yhdeksän peräkkäisen pisteen putken ja voitti erän.

Toisessa erässä vasta 14-vuotias keskitorjuja Laura Yläjärvi löysi yhteisen sävelen passarina pelanneen Emma Änäkkälän kanssa. Useat onnistuneet keskihyökkäykset ja PuMa:n virheet siivittivät Tähden erävoittoon ja edessä oli kolmas erä.

Ratkaisuerä oli lähes täydellinen toisinto Vampula-ottelun vastaavasta. Alussa vei PuMa, mutta loppua kohden Tähti taisteli itsensä väkisin rinnalle ja ohi. Otteluvoitto matkasi Mänttä-Vilppulaan tuloksella 2–1 (17–25, 25–17, 15–12).

”Olen tyytyväinen. Ensimmäisessä pelissä kunnioitettiin vastustajaa liikaa. Vampula teki virheitä, periksi ei annettu ja hyvin pelattiin, vaikka pallo tuli välillä kenttään oman torjunnan yli. Vampulan torjunta oli kova. Ennen toista peliä ruokailu meni pieleen, NALE vei sen aivan pystyyn. Oltiin heikkoja, tehtiin virheitä ja pelaaminen oli laiskaa. Ennen viimeistä peliä pidettiin kova puhuttelu. PuMa ei toimittanut varmaan yhtään helppoa palloa meille vaan aina tuli lyömällä. Kolmannessa erässä pää kesti hyvin, se oli kova taistelu” kertoili päivän kulusta Tähden päävalmentaja Jari Marjakoski.

Tähti sai jännittää vielä kotimatkalla, onko suuntana A- vai B-pooli. NALE voitti viimeisessä ottelussa Vampulan ja tähteläisten bussissa oli aihetta riemuun. Tulos tarkoitti sitä, että Tähti nousi 35 joukkueen sarjassa neljän parhaan joukkoon. Entistä hienomman tilanteesta tekee se, että nämä neljä joukkuetta mittelevät paremmuudesta kotikylässä 23.11. Helsingissä mukana olivat Yläjärven ja Änäkkälän lisäksi Emilia Marjakoski, Milja Salonen, Salla Jatkola, Helmi Parviainen, Liisa Soimasuo, Ada Aronen ja Jenni Uuttera.

 

Toimintaamme tukevat: