Ada Aronen hyökkäsi tehokkaasti Tähden kaataessa Lujan 3-0. Kuva: Jari Aronen

Tähti murskasi Laihian Lujan

Naisten 2-sarja jatkui sunnuntaina kotiottelulla. Vieraaksi saapui Laihian Luja, joka lähti haastamaan kaikki ottelunsa ilman pistemenetyksiä voittanutta Tähteä.

Ottelun alussa Tähti hermoili pahemman kerran, ja Luja johtikin jo 6–1. Kotijoukkue alkoi kuroa eroa kiinni piste pisteeltä, ja Emilia Marjakosken viisi ässäsyöttöä veivät Tähden muutaman pisteen johtoon. Avauserän lopussa Tähti hurjasteli seitsemän peräkkäistä pistettä, ja se voitti erän selkeästi.

Toinenkin erä alkoi vieraiden komennossa, mutta Soili Kalliokoski ja Ada Aronen hyökkäsivät Tähden mukaan peliin. Myös Venla Vesala onnistui mainiosti ja tilanteessa 21–12 pitkä erätauko näytti koittavan hyvissä ajoin. Luja aloitti kuitenkin mainion kirin, ja Tähden peli sekosi hetkellisesti. Jännitysnäytelmäksi erä muodostui viimeistään siinä vaiheessa, kun Luja selvitti kaksi Tähden eräpalloa. Tähti käytti tilanteessa 24–23 aikalisän ja suoritti vaihdon, minkä jälkeen Helmi Parviainen iski viimeisen naulan Lujan arkkuun.

Kolmannessa erässä vieraiden takki tyhjeni, ja Tähti oli selättänyt kahvitaukoa edeltäneet vaikeudet. Punakone ei tarjonnut vierasjoukkueelle minkäänlaisia mahdollisuuksia, ja läpi ottelun mainiosti kannustanut 92-päinen kotiyleisö sai nauttia Tähden 3–0 (25–14, 25–23, 25–8) -voitosta.

Parhaina pelaajina Retsin raati palkitsi Tähdeltä Marjakosken ja Lujalta mainion pelin pelanneen Mimosa Ketolan. Tilastoissa kovimmat lukemat takoivat Aronen (24/+19), Marjakoski (12/+7) ja Parviainen (7/+3). Passarina pelannut vasta C-ikäinen Liisa Soimasuo ruokki hyökkääjiä hyvällä passipelillä.

”Olen tyytyväinen peliin. Asenne oli selkeästi parempi kuin edellispelissä, ja paketti pysyi kasassa lähes koko ajan. Toisen erän rotaatiovirheetkään eivät kaataneet peliä. Kokonaisuudessaan virhemäärä pieneni huomattavasti, esimerkiksi vastaanottovirheitä tuli vain neljä. Tunnelma joukkueessa oli selkeä, keskittyminen peliin oli hyvällä tasolla ja yritystä oli kentällä” totesi päävalmentaja Jari Marjakoski ottelun jälkeen.

Tähti jatkaa lohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä. Lähin haastaja Vehniän Wartti on yhdeksän pistettä jäljessä, tosin pelattuja otteluitakin sillä on kaksi vähemmän. Seuraavat sarjapisteet ovat jaossa tiistaina 5.11. Jyväskylässä, mutta seuraava kotiottelu pelataan jo tiistaina 29.10. Kyseessä on kivikova Suomen Cupin puolivälierä, ja Parkkivuoren hornankattilaan saapuu LiigaPloki Pihtiputaalta.

 

Toimintaamme tukevat: