Jo lähes taskussa ollut voitto vaihtui tappioon. Harmitus näkyy ilmeistä. (Kuva: Jari Aronen)

Tähden miehet lähellä avausvoittoa

Voitto huulilla, luu jäi käteen

Tähden kotivoitto heti kauden avausmatsissa oli enemmän kuin lähellä sunnuntaina Parkkivuoressa. Uudistunut Vilppulan Tähden miesten lentopallojoukkue tarjosi yleisölle nähtävää täyden viiden erän edestä, mutta illan vieras Keimolan Kaiku oli paremmin hereillä ottelun ratkaisuhetkillä ja nappasi kakkossarjan avauspisteet mukaansa Vantaalle lukemin 2-3.

Ottelun ensimmäinen erä oli Tähdeltä ajankohtaan nähden mallikasta lentopalloa ja valmentaja Ahti Laaksin vaihtoruletti pyöri hyvin. Tähti vei erän lukemin 25–19, mutta jo seuraavassa erässä Keimola osoitti vaarallisuutensa. Hakkuri Ilja Jegi pääsi vauhtiin ja takoi palloja vilppulalaisten kenttään vakuuttavalla voimalla, kunnes Tähden kapteeni Teemu Vanhamäki otti ratkaisuhetkillä ohjat käsiinsä ja johdatti joukkueen erävoittoon 26–24.

Kolmannessa erässä näytti jo hetken siltä, että Tähti ottaa makoisan 3-0 voiton.  Otteluvoitto olikin vain yhden pallon päässä, sillä juuri ratkaisevalla hetkellä ottelupallotilanteessa Tähden vastaanotto haparoi kohtalokkaasti ja Kaiku käytti oljenkortensa hyväkseen ottaen erävoiton numeroin 24–26. Näin Kaiku sai pelihuumoristaan kiinni ja syöttöpelinsä jengoilleen.  Joukkue hallitsi selkeästi neljättä erää vieden sen 17–25 ja samaan tahtiin myös ratkaisuerän numeroin 9-15.

Keimola saa kiittää paljolti voitostaan Jegin taidokasta tekemistä ja pelisilmää. Tähden parhaana palkittu Teemu Vanhamäki tappoi palloa ajoittain upealla asenteella. Kun tämä asenne tarttuu myös muun joukkueen tekemiseen, tulee Tähti taistelemaan lohkonsa kärkisijoista. Jo nyt nähtiin lupaavia välähdyksiä jokaiselta pelurilta. Laajasta pelaajaringistä ei Tähden menestys ainakaan tule jäämään kiinni, sillä edustusjoukkueen listalla on peräti 15 lupaavaa pelimiestä.

6.10.2019 Seppo Tolvanen

 

Toimintaamme tukevat: