Ada Aronen oli vahvassa vedossa Warttia vastaan Kuva: Mika Mutkala

Tähden naisten vahva vire kakkossarjassa jatkuu

Vilppulan Tähden nuori naisjoukkue matkusti lauantaina Laukaalle, jossa se kohtasi jo viime kaudelta tutun Vehniän Wartin. Tähti oli voittanut kauden kaksi ensimmäistä otteluaan, Wartille kyseessä oli kauden avauspeli.

Joukkueiden keskinäiset väännöt olivat viime kaudella tasaisia, ja ensimmäinen erä jatkoi samaa kaavaa. Pisteitä tehtiin vuorotahtia, mutta Wartti pääsi niskan päälle Tähden tehdessä pisteiden lisäksi myös omia virheitä. Kotijoukkueen johtaessa 22–19 Tähti aloitti raivokkaan kirin, ja se nousi erävoittoon lopulta jatkopalloilla.

Toisen erän alku oli tasainen, mutta sitten vierasjoukkueen peli loksahti kohdalleen. Avauserän virheet jäivät pois, ja hyökkäykset upposivat Wartin kenttään varsin mukavalla prosentilla. Erän loppuvaiheilla Wartti aloitti vielä pienen nousun, mutta lento katkesi Tähden aikalisään. 

Kolmas erä oli lähes täydellinen toisinto edellisestä erästä. Tasaisen alun jälkeen Tähti meni menojaan, eikä Wartti pystynyt haastamaan lentokelin löytänyttä vierasjoukkuetta. Kolmen pelatun erän jälkeen taululla komeilivat Tähden 3-0 (27-25, 25-14, 25-15)-voittolukemat. Punakoneen pistepörssin kärkipaikoille kiilasivat Ada Aronen (24/+8), Venla Vesala (10/+1) ja Emma Änäkkälä (8/+7).

”Vauhdikas peli, vastustaja oli toistaiseksi syksyn kovin. Meidän pelissä onnistui torjunta, ja sillä saatiin vastustajan hyökkäyksistä paras terä pois. Wartti pelasi aika virheetöntä peliä, ja heidän pelissään näkyi kokemus. Ensimmäisessä erässä tehtiin paljon omia virheitä, mutta onneksi niitä pystyttiin vähentämään kahteen seuraavaan erään. Pienet loukkaantumiset ja sairastelut toivat oman haasteensa, onneksi rosterista löytyy leveyttä. Tyytyväisiä ollaan, vaikka omia virheitä tulikin vielä liikaa” kommentoi Tähden peliä johtava Jari Marjakoski.

Tähti jatkaa lohkonsa kärjessä kolmella voitolla. Seuraavan kerran joukkue taistelee sarjapisteistä 13.10. kotona Parkkivuoressa, jolloin vieraaksi saapuu TEAM AK Alahärmästä. A-tyttöjen kausi jatkuu jo lauantaina, kun SM-sarjan A-pooliturnaus järjestetään Maskussa.

 

Toimintaamme tukevat: