Tähden miesten edustusjoukkueen kokoonpano on muuttunut tästä jonkin verran, mutta edelleen rivissä on tuttuja kasvoja.

Tähti avaa kotikentällä

Vilppulan Tähden miesten edustusjoukkue avaa sarjakautensa tulevana sunnuntaina, 6.10., silloin klo 16 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu juniorisarjoista tuttu vantaalainen Keimolan Kaiku. Vastakkain on kaksi joukkuetta, joidenka voimasuhteista ei ole etukäteen juurikaan aavistusta.

Viime kauden lopuksi Tähti pelasi aina 1-sarjakarsinnoissa, jossa tie nousi pystyyn lopulta Pielaveden Sampoa vastaan semifinaaleissa. Kesän aikana muutoksia on tapahtunut paljon. Rauli Salmijärvi vastaa edelleen joukkueen harjoittelusta ja valmennuksesta. Peleissä vastuun kantaa Ahti Laaksi. Lisäksi valmennusjohdossa on mukana itse edelleen pelaava Lauri Ojala.

Pelaajapuolella Daniel Heinonen pääsi maineikkaiseen Rantaperkiön Iskuun. Kalle Hietavala, Lassi Mäntynen ja Niko Jokela pelaavat ja treenaavat tällä hetkellä valtakunnan harmaissa peliasuissa. Armeijan jälkeen katsotaan tilanteet uudelleen. Virolainen Mario Vool palasi takaisin kotikonnuilleen.

Historian ensimmäistä kertaa taisi käydä siten, että Tähti sai vahvistuksekseen pelaajia, jotka kaikki omasta aloitteestaan halusivat pelaamaan punaisten värien puolesta. 26-vuotias Teemu Vanhamäki ja samanikäinen Jani Liski ovat molemmat virtolaisen lentopallokoulun kasvatteja. Sikäläisessä Team PUM -joukkueessa miehet ehtivät pelata 1-sarjaa. Pari vuotta vanhempi Tommi Liimatainen on puolestaan kierrellyt Keski-Suomen kärkijoukkueissa. Koko kolmikon edelliskauden seura oli JyväsLentis. Mukava yksityiskohta löytyy Liskin ja Liimataisen historiasta. Kumpikin kavereista on paikallisyleisölle hyvin tuttuja miehiä, koska kumpikin ehti pelata Mäntän Valon paidassa 1-sarjaa.

Vanhoista pelureista mukana jatkavat Henkka Strengellin passarikaveriksi koulittu Oskari Lehtonen. Keskitorjujina touhuavat Ojalan lisäksi Oskari Marjakoski ja Eetu Ahonen. Laitatykistöön ovat tyrkyllä Olli Kolhinen, Sami Valaranta, Santeri Salonen ja - liberona useimmiten touhuillut - Petro Ahvenjärvi. B-ikäisistä kauden aikana tullee useampikin kaveri pelaamaan Tähden miehistössä. Varsinkin nimet Aapo Kolhinen ja Aleksi Lähteenmäki on alleviivattu hyvinkin paksulla tussilla.

– Pojat ovat vetäneet hyvällä hapella ja iloisella ilmeellä. Cupin ottelu 1-sarjan VaLePaa vastaan hukattiin omiin virheisiin. Mutta sunnuntaina on taistelukirveet teroitettu, kertoo Ahti Laaksi.

Tähden takataskussa on myös 199-senttinen jokerikortti. Tähden kasvatti, 219 A-maaottelun Matti Hietanen, on sopinut pelaavansa syksyllä pelin tai pari kasvattajaseuransa kunniakkaassa paidassa. Ja kyseessä on silloin nimenomaan sarjaottelu. 

2-sarja on jaettu kolmeen joukkueeseen, joissa jokaisessa on seitsemän joukkuetta ja kolminkertaisen sarjan jälkeen parhaat jatkavat 1-sarjakarsintoihin. Tähden ja Keimolan lisäksi 3. lohkossa ylivertainen ennakkosuosikki on viime kaudesta käytännössä vahvistunut Pälkäneen Luja-Lukko ja lähin haastaja lienee hollolainen Salpis, jonka päiväkohtaiseen iskukykyyn vaikuttaa farmisopimus Karhulan Veikkojen kanssa. Valkeakosken Isku-Veikot on vahvistunut hurjasti viime kaudesta. Korian Ponsi on puolestaan vuodesta toiseen laadukasta juniorityötä tekevä seura ja samat sanat pätevät myös 1-sarjapaikasta luopuneeseen Jyväskylän JyväsLentikseen.

Edessä on jälleen erittäin mielenkiintoinen lentopallotalvi ja Parkkivuoren salissa on jälleen kerran tarjolla hienoja urheiluelämyksiä. Kannattaa nimittäin muistaa se tosiasia, että viime keväänä Vilppulan Tähti oli käytännössä omavaraisena Suomen 25 parhaan miesjoukkueen joukossa. 


 

Toimintaamme tukevat: