Tähden B-pojat SM-sarjan A-pooliin

Aleksi Lähteenmäki ja oodi pisteelle?

Tähti ympäripyöreän turnauksen voittajaksi

Kotisalissaan, Parkkivuoren urheilutalon tutulla parketilla isännöivät Tähden B-pojat kauden avauksena pelattavaa tasonmittausturnausta. Hyvin monien käänteiden ja lähes ennätystasaisen turnauksen jälkeen kotijoukkue pääsi tuulettamaan turnausvoittoa ja paikkaa A-poolista.

Avausottelussa ja sen ensimmäisessä erässä nähtiin se kuuluisa ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa tilanne. Rutiiniesityksellä Tähti vei JyväsLentiksen kakkosjoukkuetta tilanteeseen 24-19. Sitkeä vastustaja ja oma sortuminen erän päättymisen odotteluun käänsi kuitenkin kelkan vieraille 24-26. Toiseen erään Tähti sisuuntui ja vei sen näytöstyyliin 25-16. Kolmas erä kulki kalkkiviivoille niukassa Tähden komennossa, kunnes parin hukatun ottelupallon jälkeen jyväskyläläisvieraat vuorostaan pääsivät yrittämään ottelun katkaisemista. Tähti väänsi itsensä sillasta ylös, kuittasi erän 18-16 ja kauden avauspelin voiton 2-1. Rantaperkiön Iskun lyödessä Nurmon Jymyn ja JyLen puolestaan Iskun, huomattiin viimeistään silloin, että nyt pelataan täysin ympäripyöreää turnausta. Joukkueiden järjestys voi olla mikä vain. Tähti väänsi Nurmon kanssa lähes pinna pinnasta ottelun, joka lopussa kääntyi Etelä-Pohjanmaalle 1-2 (25-23, 23-25, 12-15). Nurmon ollessa tiukassa koitoksessa Iskua vahvempi, oli turnauksen ja Tähden pakka ennen viimeistä ottelua täysin auki. Tähdelle jokainen sija olisi vielä mahdollinen riippuen viimeisen ottelun tuloksesta. Liekö valmennuksen juottama käärmekeitto, kokemus kovista paikoista vai mikä, mutta Tähti löysi viimeiseen otteluun vastustamattoman iskun, jolla Isku lyötiin parketin rakoon. Ensimmäinen erä tuli kotiin murskatahtiin 25-13 ja toinen varmalla hallinnalla 25-21. Tulos vei lopulta Tähden tämän kimurantin lohkon voittajaksi.

Tähden passarina hääri jo tuttuun tapaan juonikas Henri Strengell. Pisteitä takoivat Tuomaat Kuusisto ja Kopare, Severi Nieminen, Eetu Lehtisaari, reitensä loukannut, yhden pelin väliin jättänyt ja hammasta purren viimeiseen peliin tsempannut Aleksi Lähteenmäki, Aapo Kolhinen sekä uusi tuttavuus Leevi Jermoranta. Leevi taisi eniten nauttia JyLe-pelistä, jossa verkon toisella puolen oli viime vuoden seurakavereita. Opiskelu Jämsänkoskella toi Leevin leventämään Tähden kapeaa pelaajarosteria. Paikallisesta lentopallokulttuurista Leevi voi kysellä sedältään Tomi Jermorannalta, joka edusti vuosia Mäntän Valoa ykkössarjassa. Liberopaitaa turnauksessa kantoivat Joona Eteläsalo ja joukkueen ”rookie”, nuoremmasta ryhmästä tälle kaudelle B-poikiin noussut ja leijonanaskelin kehittyvä Aku Salomaa. Penkillä peliä johti tuttuun tapaan Rauli Salmijärvi apunaan Pertti Strengell ja Teemu Lehtisaari.

Tähden tilanne vanhemmissa juniori-ikäluokissa on tällä hetkellä mairitteleva, ehkä jopa historiallinen. Seuran A-tytöt ja A-pojat lunastivat viikko sitten paikkansa ikäluokkansa SM-sarjan kärkikvartettiin ja nyt B-pojat tekivät saman tempun. Kolmessa ikäluokassa yhtä aikaa maamme neljän joukossa on tilanne, jota tuskin ennen on täällä koettu?  

 

Toimintaamme tukevat: