Uusin tuulin turnaukseen

D2-ikäisten tyttöjen ensimmäinen turnaus käytiin viime viikon lauantaina Kangasalalla. Joukkue oli edelliskaudesta pienentynyt entisestään ja joukkueessa mukana on tällä hetkellä kuusi innokasta pelaajaa. Samoin myös sekä valmentajan että joukkueenjohtajan vaihdos toi uutta ilmettä joukkueeseen. 

Tyttöjä tällä kaudella valmentava Iiris Luoma on itsekin ollut aktiivipelaaja ja nyt oman uran päätyttyä, hän lähti rohkeasti valmentamaan tätä tyttökuusikkoa. Kuluneen syksyn aikana oli myös otettu käyttöön uusi kuvio kentällä ja nyt lähdettiin tätä testaamaan ensimmäistä kertaa kentällä.

Ensimmäinen peli oli Kangasalan LPK Pöllöt joukkuetta vastaan ja tuossa pelissä näkyi selvästi jännitys niin pelaajien kuin valmentajankin kohdalla. LPK Pöllöt veivät ensimmäisen pelin selvästi lukemin 2–0 (25–10, 25–8).

Toisessa pelissä vastaan tuli tutumpi naapuriseura OrPo. Ensimmäisen pelin jälkeen jännitys oli joukkueesta karissut pois ja saimme nähdä jännittävän ja tasaisen pelin näiden joukkueiden kesken. Orivesiläiset olivat tällä kertaa niukasti parempia vieden 2–0 voiton pistein 25–17, 25–22. Harmittavan pienestä jäi toisen erän voitto kiinni, välillä tytöt johtivat erää jo useamman pisteen voimin.

Kolmanteen peliin lähdettiin selvästi altavastaajina, sillä vastassa oli selvästi kokeneempi ja ulottuvaisempi joukkue Ylöjärveltä. Vastustajapelaajat olivat tähtijoukkuetta huomattavasti fyysisesti pidempiä ja kehittyneempiä pelitaidoillaan. Upeasti tytöt kuitenkin vastaanottivat iskulyönnit  ja menivät rohkeasti palloihin, vaikka kyyti oli kylmää. Ylöjärven Pallo vei erät 2–0 (25–7, 25–9).

Viimeinen ottelu oli tamperelaista SuPi Volleytä vastaan. Jälleen nähtiin tasainen ottelu ja kummankin erän aikana oli tytöillä jo monen pisteen etumatka vastustajaan. Kuitenkin vastustaja kiri molemmissa erissä kiinni ja ohi, joten tämäkin ottelu meni vastustajalle 2–0 (25–18, 25–19).

Siihen nähden, että kausi aloitettiin uuden valmentajan luotsaamana uusilla pelikuvioilla, ne ovat tuoneet tyttöihinkin uutta potkua ja iloista ilmettä roppakaupalla. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin kohti tulevia koitoksia. Joukkueessa pelasivat Elli Harsu, Siiri Juupaluoma, Inka Lahtela, Silja Tuovinen, Alisa Vierola ja Anni Äijö. Valmennuksen apuna toimi Veera Harsu ja joukkueenjohtajana Sari Äijö.

Kirsi Tuovinen
 

Toimintaamme tukevat: