Akaa Volley ja Hurrikaani Loimaa esittelyssä. Kuvat: Jari Aronen

Liigajoukkueet tekivät Tähdelle juhlan

Mikäpä sopisi vahvaa juniorityötä tekevälle lentopalloseuralle paremmaksi tavaksi viettää merkkipäiviään, kuin tuoda kotisaliin omien junioreiden ja uskollisen yleisön eteen lajin suomalaista huippuosaamista. Vilppulan Tähden 95-vuotisjuhlaottelussa Parkkivuoressa esiintyivät mestaruusliigan kuntoaan viimeistelevät SM-pronssijoukkue Hurrikaani Loimaa ja alkavan kauden mustaksi hevoseksi ennakoitu Akaa Volley.

Tähden pitkässä historiassa on paljon ansioituneita tekijöitä, niin valmentajia kuin muitakin aktiiveja. Ottelun yhteydessä Tähti muisti seuran viirillä kahdeksaa paljon Tähti-paidassa nähnyttä ja kokenutta henkilöä. Muistamisen kävivät vuorollaan pokkaamassa Jukka Ritonen, Tapio Kuulas, Kalevi Hietanen, Marika Mäntynen, Heta Periviita, Tytti Satokangas sekä isänsä Sepon viirin noutanut Jani Raunio. Kutsutuista Esko Yläkangas oli estynyt saapumaan paikalle.

Muistamisten lisäksi Tähti ja Akaa Volley allekirjoittivat tilaisuudessa yhteistyösopimuksen. Sopimus luo Tähden nuorille lahjakkuuksille viitoitetun väylän aina liigakentille saakka ja toisaalta paikalliselle urheiluväelle on tarjolla tuulahduksia liigakentiltä perjantaiseen tapaan.

Itse ottelu tarjosi yleisölle hienoa lentopalloviihdettä. Kun liigan alkuun on enää vajaa viikko, tulivat molemmat ryhmät selkeästi hakemaan sen viimeisen silauksen Parkkivuoren parketilta. Mukana oli koko pelaaja-arsenaali, kummaltakin puuttui ainoastaan yksi Suomea parhaillaan EM-kisoissa edustava pelimies. Molemmat joukkueet olivat saaneet rostereihinsa myös uutta verta. 

Joukkueidensa uusista pelaajista Hurrikaanin Sakari Mäkinen ja Akaan Eetu Pennanen osoittivat olevansa ryhmiinsä selkeitä vahvistuksia. Nähtiinpä kentällä alkavan kauden mestaruusliigan pisin pelaajakin. Akaa on pestannut keskitorjujakseen virolaisen Mart Naaberin, joka kampaa hiuksensa huimassa 212 sentin korkeudessa. Yleisön suosikiksi nousi odotetusti salin oma poika, Akaan liberona vakuuttanut Tähden kasvatti Voitto Köykkä. Nuori mies jatkaa pelipaikallaan nousua kohti maamme ehdotonta eliittiä ja on vain ajan kysymys koska Voten puhelin soi ja näytöllä lukee maajoukkuevalmentaja Joel Banksin nimi.

Itse ottelussa oli etukäteen sovittu pelattavaksi viisi erää. Ottelun tulos Hurrikaanille 4–1 (18–25, 25–21, 25–16, 25–20 ja 15–13). 

– On aina upeaa palata Vilppulaan! Yhteistyösopimuksemme on hieno juttu ja hyödyttää molempia. Nyt entisten täkäläisten pelikaverien kanssa saunaan-, huikkasi vahvasti Tähti-taustainen Akaan manageri Risto Lahti. 

– Täällä Vilppulassa aistii aina vahvan lajikulttuurin. Kaikki toimii ja harvoin pääsee pelaamaan harjoitusottelua näin hienolle yleisölle, kommentoi puolestaan Hurrikaanin paljon nähnyt päävalmentaja Jussi Heino. 


Tähden viirin saivat Tytti Satokangas, Heta Periviita, Jukka Ritonen, Marika Mäntynen, Tapio Kuulas, Kalevi Hietanen, sekä isänsä Sepon viirin noutanut Jani Raunio. Kutsutuista Esko Yläkangas oli estynyt saapumaan paikalle.
 

Toimintaamme tukevat: