Uudistuneessa naisten joukkueessa pelaa jo viime kaudella mukana olleita B-tyttöjä.

Tähden naiset uudistuneella joukkueella kakkossarjaan

Vilppulan Tähti teki viime kaudella näyttävän paluun naisten sarjoihin, ja sijoittui lopulta ylempään keskikastiin 2-sarjassa. Naisten edustusjoukkue pelaa uudistuvaa 2-sarjaa myös tulevalla kaudella.

Muutoksia on tapahtunut laajalla rintamalla. Osa edelliskauden runkopelaajista siirtyi kohti uusia haasteita, ja mukaan nousee muutamia B-ikäisiä junioreita. Päävalmentajaksi siirtyy debyyttikauteensa aikuisten sarjoissa lähtevä Jari Marjakoski, joka valmensi B-tytöt hienosti sijalle 13 SM-sarjassa.

Marjakosken mukaan lähtökohdat ovat mielenkiintoiset: “Lähdetään hieman tunnustellen kauteen. Yhtään ottelua ei kuitenkaan lähdetä häviämään ennakkoon, vaan tehdään parhaamme ja pyritään hyödyntämään niitä osa-alueita, joita parhaiten osaamme. Keväällä nähdään, miten pitkälle taidot riittivät” 

“Joukkue koki isoja menetyksiä, kun niin moni pelaaja lopetti tai lähti opiskelemaan, ja niiden paikkaaminen nuoremmilla saattaa olla aika haastavaa. Ihan kaikkia haluamiani pelaajia en saanut mukaan, mutta hieman apuja saatetaan saada. Valmentajan näkökulmasta aikuisten sarja tuo mukanaan uudenlaisia kuvioita, mutta toisaalta pelaajat ovat enimmäkseen tuttuja”, mietti Marjakoski. 

2-sarjan pelaajista suurin osa pelaa sekä A- että B-juniorien SM-sarjaa. Väriä syksyyn tuo myös Suomen Cupiin osallistuminen. 2-sarja jakautuu kaudella 2019–20 ylempään ja alempaan sarjaan, joista Tähden paikka on alemmassa. Sarjajärjestelmä selviää tarkemmin lähempänä kauden alkua.

Varmaa on vain se, että viihdyttävää naislentopalloa tullaan Mänttä-Vilppulassa jälleen näkemään. 

 

Toimintaamme tukevat: