Tähden D1-tytöt AM-sarjan 14. Lounais-Suomessa

D-tyttöjen aluemestaruussarjan B-finaaliturnaus pelattiin 14.4. Lempäälässä.

Tiedossa oli pitkä päivä. Neljä peliä oli jaksettava pelata. Ensimmäiset alkupelit pelattaisiin kahteen erään eli tasapelit olivat mahdollisia. Matkaan pääsimme onneksi lähtemään Annen sanoin ”päivällä”, sillä yleensä pelipäivä alkoi jo kuudelta aamulla. Nyt auto starttasi vasta viittä vaille kahdeksan kohti Hakkarin liikuntahallia.

Turnauksessa taisteltiin B-finaalin sijoista 9–16. Ensimmäisenä vastassa oli VaLePa. Tytöt olivat hereillä ensimmäisestä pallosta alkaen ja pisteet tulivat tasaisesti molemmille. Ensimmäinen erä päättyi tiukasti VaLePan voittoon 23–25. Toisessa erässä tytöt nukahtivat kentälle ja toinen erä päättyi VaLePan murskavoittoon 6–25. Näin ollen VaLePa voitti pelin 0–2.

Emme antaneet edellisen pelin häviön häiritä ja lähdimme uudella ilolla uuteen peliin. Toinen peli oli LeKi DAM07 joukkuetta vastaan. Olimme välierissä pelanneet juuri kyseistä joukkuetta vastaan ja peliä ennen tiesimme jo, että haastava joukkue oli vastassa. Ensimmäinen erä alkoi todella hyvin ja pisteitä tippui molemmille joukkueille tasaisesti. Ensimmäinen erä päättyi LeKin voittoon pistein 23–25. Toiseen erään tytöt lähtivät ihan eri asenteella, kaikki liikkuivat ja tekivätsuoritukset varmoina. Se näkyi pisteissä sillä voitimme erän 25–9. Peli päättyi 1–1, mutta pisteiden ansiosta voitimme pelin. 

Kolmas peli oli LP Kangasalan Puumia vastaan. Pientä väsymystä saattoi jo havaita, mutta loppuun asti jaksettiin pelata. Ensimmäinen erä päättyi LP Kangasalan voittoon 16–25. Kuten ensimmäisessä erässä, niin myös toisessa tytöt olivat vähän ulapalla lentopallosta. Kova kiri kuitenkin tapahtui ja saimme toisesta erästä 19 pistettä. Toinenkin erä päättyi LP Kangasalan voittoon 19–25. Näin ollen LP Kangasala voitti pelin 0–2.

Näiden kolmen pelin jälkeen oli aika ruokailla ja jännittää miten käy. Peli onni kääntyi meidän puolelle ja olimme lohkomme kolmansia. Viimeinen peli tälle kaudelle taisteltiin siis sijoista 13–14. Vastassa oli Ylöjärven Ryhti. Ensimmäiset 13 pistettä oli helposti meidän ja olimme päässeet jo 10 pisteen päähän vastustajasta, kunnes Ryhti alkoi kiriä. Pieni väsymyskin alkoi taas näkyä. Ylöjärven Ryhti voitti erän pisteillä 18–25.

Seuraava erä alkoi ja loppui samalla lailla 17–25. Pelin pallot olivat pitkiä ja jokainen osasi tehdä hyviä ratkaisuja. Ylöjärven Ryhti voitti pelin 0–2. Täten olimme Lounais-Suomen 14. joukkue. 

Valmentajana en voi olla kuin tyytyväinen tyttöjen saavutukseen. Alussa kuitenkin olimme alimmissa pooleissa ja sieltä sitten nousimme ylös. Jokainen on kehittynyt kaudella yksilö- ja joukkuepelaajana. 

Pelaamassa mukana olivat kaikki D-ikäiset Alisa Ritola, Aysel Kar, Tuuli Salonen, Tessa Päivärinta, Mona Mäihäniemi, Saara Mäihäniemi ja Fanni Ritaranta.

Raportin kirjoitti Tilda Ruokola

 

Toimintaamme tukevat: