Tähden naiset kesälomalle kahdella tappiolla

Ryhdin Jemina Jäärni oli Tähdelle vaikea pideltävä Kuva: Jari Aronen

Naisten ylemmän 2-sarjan karsintasarja jatkui tiistaina Ylöjärven Urheilutalolla. Kotijoukkue Ylöjärven Ryhti oli voittanut edellisen kohtaamisen Parkkivuoressa, joten Tähdellä oli pakkovoiton paikka, mikäli se mielisi venyttää sarjan kolmanteen otteluun.

Avauserä oli Tähden osalta melkoinen katastrofi. Pelissä ei toiminut oikeastaan mikään, ja Ryhti vei peliä miten tahtoi. Kotijoukkueen kova syöttö oli myrkkyä Tähden pelille, eikä vierasjoukkue saanut rakennettua riittävästi hyökkäyspaikkoja. 

Erätauolla Tähti piristyi, ja toisessa erässä nähtiinkin hyvää taistelua. Erän alku meni Tähden komennossa, mutta Ryhdin muutamat peräkkäiset onnistumiset erän puolivälissä ja lopussa söivät vieraiden pelistä parhaan tehon. Avauserästä jonkin verran muuttunut kokoonpano vaikutti kuitenkin toimivan, ja Tähti pystyi haastamaan Ryhtiä ajoittain todella tiukasti. Erävoittoon asti taistelu ei kuitenkaan riittänyt.

Kolmannessa erässä Ryhti näytti jo menevän menojaan, mutta 5–9-tappioasemassa otetun aikalisän jälkeen peli kääntyi. Tähti vei seuraavat 11 palloa lukemin 9–2, ja paineli kolmen pisteen johtoon. Vastaanottoon löytyi tärkeitä onnistumisia vaihtojen kautta, ja Ryhti joutui turvautumaan aikalisään tilanteessa 22–23. Aikalisän jälkeen Soili Kalliokoski tykitti kaksi ässäsyöttöä, ja Tähti pääsi juhlimaan erävoittoa.

Neljännessä erässä Tähden suurin haaste oli nollata edellinen erävoitto. Erän alku olikin vieraiden hallintaa, mutta lopulta Ryhdin vahva laitahyökkäys oli Tähdelle liikaa. Muutama oma virhe väärässä paikassa hankaloitti pelaamista ratkaisevasti.

Lopputuloksena oli Tähden toinen 1–3 (16–25, 21–25, 25–22, 20–25)-tappio karsintasarjassa ja samalla alkoi kesäloma. Pistetilaston kärkeen nousi nuoriso-osasto: Tähden parhaana palkittu Ada Aronen mätti 17 ja Emilia Marjakoski 10 pistettä. Muut säestivät vahvasti taustalla. Ryhdiltä parhaana palkittiin sunnuntain tapaan vahvasti hyökännyt Jemina Jäärni.

”Kaveri oli parempi, ei voi mitään. Jäärni oli meille turhan vaikea pideltävä. Totta kai tappio harmittaa, mutta pitää olla ylpeä koko joukkueesta. Hienosti jaksettiin taistella. Takki on aika tyhjä, mutta onneksi ehditään lepäillä tovi ennen viimeisiä junioriturnauksia. Kauden mittaan onnistumisia tuli koko porukalle, ja ilman täyttä kokoonpanoa oltaisiin oltu ajoittain pulassa. Valtavan iso kiitos myös kaikille taustatoimijoille ja yhteistyökumppaneille” tuumi toistaiseksi viimeisen 2-sarjaottelunsa Tähdessä valmentanut Valtteri Jääskeläinen.

Lähtökohtiin nähden Tähti pelasi huikean 2-sarjan. Ilman suurempia odotuksia kauteen lähtenyt joukkue nappasi syksyllä yhdeksän voittoa kymmenestä pelistä, ja pääsi mittaamaan tasoaan kivikovia vastustajia vastaan ylemmässä jatkosarjassa. Vaikka voittoja ei enää keväällä tullutkaan, Tähti onnistui nappaamaan vähintään erävoiton kaikilta vastustajiltaan. 

Naisten edustusjoukkueessa pelasivat koko kauden Maria Valkeejärvi, Emma Änäkkälä, Emilia Valaranta, Helmi Parviainen, Emilia Marjakoski, Soili Kalliokoski, Jenni Uuttera, Oona Vihinen, Ada Aronen, Riikka Kuopio, Minja Koponen, Henna Metsälä ja Salla Jatkola. Kevääksi mukaan tuli Sanna Ojala ja vierailevina tähtinä nähtiin Laura Yläjärvi, Siiri Lehtonen, Caroline Külaots ja Venla Vesala. Joukkueen johdosta vastasivat päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen, joukkueenjohtaja Mika Mutkala ja huoltaja Tapio Parviainen.

 

Toimintaamme tukevat: