Tähden B-pojat hioivat kuvioita SM-finaaleihin

Henri Strengell (vas.), Juho Yläjärvi ja Aapo Kolhinen seuraavat palloa katseella. Reijo Poikosen ja Eetu Ahosen katse on jo tulevassa.

Laihialta kaksi voittoa ja yksi tappio

Nuukuuden tyyssijoille Laihialle matkasivat Vilppulan Tähden B-pojat pelaamaan SM-sarjan välieräturnausta. Tähdelle turnauksessa ei ollut suurta panosta, koska ryhmä oli jo aiemmin lunastanut paikkansa Jyväskylässä huhtikuun puolivälissä pelattavaan SM-lopputurnaukseen. Asetelma mahdollisti erilaisia kokeiluja pelijärjestyksessä, mikä antaa näkemyksiä tulevien finaalipelien taktisiin ratkaisuihin.

Avauspelissä kohdattiin Oulunsalon Vasama, joka on aiemmin kaudella ehditty kahdesti kellistämään. Ei kahta kolmatta päti tälläkin kertaa ja Tähti oli parempi suoraan 2-0. Ensimmäisessä erässä voitosta väännettiin ilmeisesti tuntitaksalla, kun molempien joukkueiden eräpallojen jälkeen erä saatiin päätökseen vasta numeroissa 31-29. Niukka erätappio taisi taittaa Vasaman niskan ja toinen erä eteni vahvasti Tähti-merkkisesti päättyen lukemin 25-16.

Toisessa ottelussaan Tähti sai vastaansa ensimmäisen kerran tällä kaudella Nurmon Jymyn. Vuosien saatossa Tähden ja Jymyn poikajoukkueet ovat kohdanneet eri ikäluokissa lukemattomia kertoja, joten ensi kosketus tässä ikäluokassa tapahtui varsin myöhään. Edellisen pelin jatkoksi Tähti aloitti terävästi ja meni Henri Strengellin vahvan syöttöpelin siivittämänä suoraan 6-0 johtoon. Perussuorituksella Tähti marssi selkeään 25-17 erävoittoon. Toisessa erässä vilppulalaisryhmä sortui lentopallon perussyntiin, luulotautiin. Erää pelailtiin puolivaloilla lievässä Tähden johtoasemassa. Hyvin harvoin voitto tipahtaa syliin itsestään ja ilman nöyrää tekemistä, ei tälläkään kertaa. Tähti eteni kahteen ottelupalloon, mutta niin vain Jymy kuittasi kalkkiviivoilla ohi ja erävoittoon. Kolmannen erän alku oli käänteinen ensimmäiselle erälle ja Jymy lähti alkuvihellyksestä karkumatkalle onnistuneilla riskisyötöillä. Kun ote oli kerran vastustajalle lahjoitettu, niin takaisiin saaminen ei enää onnistunutkaan. Jymy näpäytti ansaitusti ehkä kauden pohjanoteeraukseensa sortunutta Tähteä. Kolmas erä lakeuksille 15-6 ja ottelu 2-1.

Päivän päätti kamppailu isäntäjoukkue Laihian Lujaa vastaan. Luja siirtyi alussa 2-0 johtoon, mutta sen tasoitettuaan Tähti ei vastustajaansa enää iholle päästänytkään. Edellisen pelin notkahduksen jälkeen kasvojen pesu tapahtui numeroin 2-0 (25-22, 25-14).

Nurmon Jymy kuittasi Tähden seuraksi matkalipun finaaliturnaukseen, Suomen 12 parhaan joukkoon. Laihialla valmennusvastuun kantaneet Pertti Strengell, Reijo Poikonen ja Teemu Lehtisaari pyörittivät kentällä koko 11 pelaajan rosteria. Finaaliturnausta varten Laihian liikuntahallilla otetussa joukkuekuvassa poseerasivat mainittujen valmentajien lisäksi joukkueenjohtaja Riikka Kolhinen sekä pelaajat Eetu Ahonen, Antti Periviita, Juho Yläjärvi, Joona Eteläsalo, Aapo Kolhinen, Tuomas Kopare, Tuomas Kuusisto, Eetu Lehtisaari, Aleksi Lähteenmäki, Severi Nieminen ja Henri Strengell.

 

Toimintaamme tukevat: