AM-finaaleista hopeiset mitalit

Lauantaiaamuna viideltä ylös ja sunnuntaina puoliltaöin kotiin

Tähden B-poikajoukkue ajoi suoraan lauantaina Kuopiossa pelattujen A-ikäisten SM-välierien jälkeen käytännössä Suomen halki pelaamaan ikäluokan Lounais-Suomen mestaruusturnaukseen Vehmaalle. Kuopiosta haettiin kaksi tappiota hyvätasoisilta A-poikajoukkueilta, mutta myös Tähden peli oli hyvää ja ajoittain "vanhemmat starat" haastettiin varsin miehekkäästi. Kuopiossa hypättiin taas Transitiin ja "huitaistiin" reilut 450 kilometriä Varsinais-Suomeen. Yöpyminen Laitilassa ja aamupuurojen jälkeen peliasut taas niskaan. Ennakkoluulottomasti Tähti lähti puolustamaan edellisen vuoden AM-pronssia. Alkusarjassa Tähti kaatoi ensin nuoren ja teknisen, kovasti vastaan hangoitelleen Raision Loimun suoraan 2–0 (25-20, 25-19). Lempäälän Jyryn kanssa Tähti väänsi täydet kolme erää hukattuaan toisesa erässä pari ottelupalloakin. Tuloksena kuitenkin voitto 2–1 (25–15, 24–26, 15–10) ja paikka neljän sakkiin. 

Semifinaalissa Tähti kukisti Vammalan Lentopallon joukkueen 2–0 (25–19, 25–13) ja näin oli tie auki finaaliin. Loppuotteluvastustajana oli sarjasta tuttu Maskun Kataja. Hyvän välierätaiston jälkeen joukkueeseen taisi iskeä pieni ylilautaus ja toisaalta ymmärrettävästi myös väsy pitkäksi venyneen viikonlopun päätteeksi. Isännät olivat tällä kertaa tylyjä ja pokkasivat aluemestaruuden luvuin 0–2 (13–25, 15–25).

Kahden päivän seikkailu toi tuloksena hopeisiksi kirkastuneet mitalit. Joukkueen päävalmentaja, Rauli Salmijärvi, oli viikonlopun A1- ja miesten joukkueen mukana. Koska Raleakaan ei voi kloonata, tuurasi valmentajan jakkaralla onnistuneesti Pertti Strengell. Mitalistikahdeksikossa pelasivat tänä viikonloppuna Aleksi Lähteenmäki, Severi Nieminen, Henri Strengell, Eetu Lehtisaari, Aapo Kolhinen, Tuomas Kopare, Juho Yläjärvi ja Joona Eteläsalo, joukkuetta johti Riikka Kolhinen. Eri syistä lopputurnauksesta puuttuneet Salmijärvi, toinen valmentaja Reijo Poikonen ja pelurit Eetu Ahonen, Antti Periviita ja Tuomas Kuusisto ovat myös olleet ansaitsemassa hopeisia mitaleita.

 

Toimintaamme tukevat: