Tähti nappasi erän runkosarjan kärjeltä

Naisten 2-sarjan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin sunnuntaina, ja Tähden osalta se tarkoitti kotiottelua Nurmon Jymyä vastaan.

Jymy oli hävinnyt kauden aikana vain yhden ottelun ja yhteensä kahdeksan erää, joten vastus oli melkoisen kova. Tähden laaja kokoonpano nousi arvoonsa, kun B-tytöt taistelivat Raisiossa aluemestaruuksista. Uusina niminä pöytäkirjaan merkittiin Caroline Külaots ja Venla Vesala.

Nurmo näytti heti alussa, miksi se johtaa sarjaa. Sillä oli avauserässä varaa kymmeneen suoraan virheeseen ja hyökkäyspisteitä vierasjoukkue nakutti peräti 19. Tähti ei saanut montaa hyökkäystä Jymyn kenttään eikä ässäsyöttöjäkään tullut yhtäkään. Erävoitto kirjattiin vieraille melko selvin numeroin.

Toiseen erään Tähti piristyi huomattavasti. Kotijoukkue onnistui tekemään pisteitä itse, ja vieraat pitivät pelin tasaisena omilla virheillä. Upea taistelu ei kuitenkaan aivan kantanut loppuun asti, ja kahvitauolle lähdettiin Jymyn 2-0-johtolukemista.

Kolmannessa erässä Parkkivuoressa nähtiin ehkä kevään parasta Tähteä. Kotijoukkue hyökkäsi 13 pistettä, syötti neljä ässää ja otti yhden torjunnankin. Tämän lisäksi Jymy teki seitsemän virhettä, ja yhteenlaskun lopputuloksena Tähdelle kertyi erävoittoon tarvittava määrä pisteitä. Erän lopun tuuletuksista näki, että erävoitto maistui todella makealta.

Erävoiton jälkeen Tähden takki tyhjeni, ja Jymy palasi omalle huipputasolleen. Neljäs erä ei enää tarjonnut paljoakaan jännitystä, mutta Tähti jaksoi taistella mainiosti loppuun saakka. Taisteluilme ei vain muuttunut tällä kertaa pisteiksi, ja omia virheitäkin kotijoukkue teki liikaa. 

Tähti hävisi runkosarjan voittaneelle Jymylle lopulta 1–3 (15–25, 22–25, 25–22, 13–25). Pistepörssin kärkikolmikkoon mahtuivat Emilia Valaranta (11/-3), Riikka Kuopio (10/+7) ja mainion 2-sarjadebyytin tehnyt Caroline Külaots (8/+3). Ottelun parhaina palkittiin Tähdeltä erinomaisen vastaanottopelin pelannut Sanna Ojala ja Jymyltä viime kaudella liigaakin pelannut sentteri Sara Niemi.

”Sanotaan, että tappio pitäisi aina harmittaa hiukan, mutta tänään ei harmittanut tippaakaan. Vastus oli kovin mahdollinen, ja siihen nähden pelattiin hieno peli. Joukkueen ilme oli paras pitkään aikaan ja selkeästi nautittiin pelaamisesta. Erävoitto oli kova juttu, ja antoi paljon uskoa tulevaan”, tuumaili Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Vaikka Tähti ei onnistunut yläjatkosarjassa ottamaan voittoja, se pystyi haastamaan jokaisen joukkueen omassa 2-lohkossaan. Kaikilta vastustajiltaan Tähti voitti vähintään yhden erän, eikä otteluvoittokaan jäänyt lopulta paljosta kiinni. 

Sarja jatkuu ristikkäispudotuspeleillä 1-lohkon viidenneksi sijoittunutta ONMKY:tä vastaan. Otteluparin ensimmäinen osa pelataan tulevana lauantaina Mäntän koulukeskuksen salissa, ja heti sunnuntaina joukkueet kohtaavat Oulussa. Voittaja säilyttää paikkansa ylemmässä 2-sarjassa, häviäjä joutuu karsintoihin.

 

Toimintaamme tukevat: