A-tyttöjen sijoitusvälierästä neljäs sija

Tähden vanhemmat A-tytöt lähtivät Orivedellä pelattuun sijoitusvälieräturnaukseen pahasti siipirikkoisena. Sairastelut ja työesteet johtivat siihen, että Tähti aloitti päivän seitsemällä pelaajalla.

Päivän ensimmäinen ottelu oli paikallisderby, kun verkon toiselle puolelle asettuivat Tähden B-tytöt. A-tyttöjen peli oli pahemman kerran hukassa läpi ottelun ja B-tytöillä oli kova halu voittaa. Muutama pelaaja pääsi myös kokeilemaan uusia pelipaikkoja. 

Lopputulos: VilTä A-VilTä B 0–2 (17–25, 9–25).

Toiseen peliin Tähti viilasi kokoonpanoaan, ja pukukopista löytyi se kuuluisa peli-ilme. Syksyllä kakkossarjassakin vastassa ollut JyväsLentis jäi jyrän alle, kun Tähti teki lähes mitä tahtoi. Voitolla Tähti sijoittui alkulohkon kakkoseksi ja varmisti kuuden joukkueen turnauksessa vähintään nelossijan.

Lopputulos: VilTä-JyväsLentis 2–0 (25–14, 25–7).

Seuraavaksi päivän ohjelmassa oli melkoinen erikoisuus: emäntäseura OrPo:n liigajoukkue otti salin haltuunsa, ja treenasi tunnin verran A-tyttöjen viettäessä ruokataukoa. Jälkikäteen tuosta on vaikea hakea mitään negatiivista, sillä olihan kyseessä hieno tilaisuus seurata ammattilaistason harjoituksia.

Tauon jälkeen välieräpelissä vastaan saatiin OrPo. Ennakolta kovaksi tiedetty vastustaja pelasi koko lailla ykköskuusikolla, ja Tähdeltä ei löytynyt paukkuja vastata OrPo:n kovaan syöttöpeliin. Jos pallo ei nouse passarille, on vaikea voittaa ja tämä sanonta osoittautui jälleen paikkansa pitäväksi. Positiivista pelissä oli Minja Koposen saapuminen työpäivän jälkeen kokoonpanoon.

Lopputulos: VilTä-OrPo 0–2 (17–25, 10–25).

Päivän viimeisessä ottelussa ei ollut enää kunnian lisäksi muuta panosta. Vastustajaksi tuli tiukan välierän pelannut KaLe. Tähden pelissä alkoi näkyä turnausväsymys, ja KaLe pelasi erinomaisesti. Otteluvoitto siis lopulta KaLe:lle selvin numeroin ja Tähdelle turnauksen neljäs sija.

Lopputulos: VilTä-KaLe 0–2 (16–25, 11–25).

Tähti pelaa A-tyttöjen SM-sarjan sijoista 21–24. Ottaen huomioon, että joukkueen pelaajat ovat pääsääntöisesti ensimmäisen vuoden A-junioreita, suoritus on vähintäänkin kelvollinen. Kauden mittaan Tähti poimi kovia päänahkoja, mutta yksittäiset voitot eivät kanna lopulta pitkälle.

Orivedellä pelatussa turnauksessa mukana olivat (suluissa pelipaikat päivän aikana):
Riikka Kuopio (yleispelaaja/hakkuri)
Emma Änäkkälä (passari/keskitorjuja)
Emilia Valaranta (yleispelaaja)
Caroline Külaots (keskitorjuja/yleispelaaja)
Oona Vihinen (keskitorjuja/hakkuri)
Henna Metsälä (hakkuri/keskitorjuja/libero)
Venla Vesala (libero)
Minja Koponen (libero/passari)

 

Toimintaamme tukevat: