Tähden B-pojille paikka SM-lopputurnaukseen

Salmijärvi teki sen taas... Vei joukkueensa taistelemaan SM-finaaleihin!
Ylärivi vasemmalta: Eetu Lehtisaari, Juho Yläjärvi, Tuomas Kopare, Eetu Ahonen, Aleksi Lähteenmäki ja Antti Periviita
Alarivi vasemmalta: Aapo Kolhinen, Henri Strengell, Joona Eteläsalo, Severi Nieminen ja Tuomas Kuusisto

Tähden B-pojat saivat sittenkin paikan lopputurnaukseen jo ennen välieriä

Tähden B-pojat pelasivat edellisessä kotiturnauksessaan B-poolissa, eli SM-sarjan sijoilla 5-8. Suora paikka 12 joukkueen SM-lopputurnaukseen oli tuolloin tarjolla kaikille neljälle A-poolissa pelanneille ja B-poolin kahdelle parhaalle. Tähti sijoittui B-poolin kakkoseksi, eli lunasti pelaamalla paikkansa ikäluokkansa finaaliturnaukseen.

Tiedossa oli, että mikäli lopputurnauksen järjestäminen myönnetään kuuden kärjen ulkopuolella olevalle seuralle, se nostetaan rankingin kärkipaikalle ja yhdeksi kuudesta suoraan finaaleihin etenevistä joukkueista. Turnaus myönnettiin Tähden alapuolella olevalle Jyväs Lentikselle ja Tähden B-pojat alkoivat valmistautumaan jo kerran ansaitun lopputurnauspaikan uudelleen lunastamiseen välierien kautta.

Lentopalloliitto teki kuitenkin urheilullisen ratkaisun ja ei antanut lopputurnausten isännyyksien ohittaa pelaamalla saavutettuja tuloksia. Näin ollen B-pojissa Tähti ja B-tytöissä Pihtiputaan Ploki ovat varmistaneet seitsemäntenä paikkansa finaaleissa. Sekä tyttöjen että poikien välieriin jää jakoon vielä viisi paikkaa auringossa, eli kauden huipennuksessa. Poikien Suomen Mestari ja muut kärkitusinan sijat ratkeavat 13. ja 14.4. Jyväskylän monitoimitalolla pelattavassa lopputurnauksessa.     

 

Toimintaamme tukevat: