Parkkivuoressa nähtiin viihdyttävä lentopallo-ottelu, mutta voitto meni Puijo Wolleyn nimiin. kuva: Mika Mutkala

Puijo Wolley kovempi tiukassa taistossa

Naisten 2-sarjan kivikova yläjatkosarja jatkui sunnuntaina Parkkivuoressa, kun Tähden vieraaksi saapui Puijo Wolleyn kokenut joukkue Kuopiosta. Joukkueiden edellinen ottelu venyi Itä-Suomessa viiteen erään, joten tiukka vääntö oli odotettavissa.

Ensimmäisessä erässä Tähti pelasi ehkä kauden parasta peliään. Syöttötaktiikka vei pohjan PuWo:n hyökkäyspeliltä ja kotijoukkue ei lahjoittanut ilmaisia pisteitä omilla virheillä. Tähden vastaanotto toimi mainiosti ja hyökkäyspeli oli monipuolista. Parkkivuoreen saapuneet lentopallon ystävät saivat todistaa Tähden selkeätä erävoittoa.

Toiseen erään Tähti sai terävän alun, mutta PuWo pääsi peliin mukaan. Erän puolivälin jälkeen Tähti löi isomman vaihteen silmään, ja oli paikoitellen täysin pitelemätön. Kuopiolaiset auttoivat omilla virheillään Tähden lopulta erän voittoon ja kahvitauolle siirryttiin kotijoukkueen 2–0-johtolukemissa.

Kolmannessa erässä Puijo sai pelinsä kuntoon. Tähden vastaanotto hajosi, eikä hyökkäykseenkään löytynyt tarvittavia tehoja. Edes erän loppupuolella pyörinyt vaihtoruletti ei pelastanut Tähteä erätappiolta. 

Neljäs erä oli tasainen loppuun saakka. Tähti hyökkäsi kovilla tehoilla, mutta Puijon selvästi parantunut vastaanotto ja uskomattoman sitkeä puolustuspeli antoivat vieraille mahdollisuuden erän voittamiseen. Tähti teki tiukassa erässä kaksi virhettä vastustajaa enemmän, ja Puijo venytti ottelun viidenteen erään.

Viides erä alkoi Tähden komennossa, mutta loppua kohden PuWo näytti kokemuksen ja rutiinin merkityksen. Vieraat hyökkäsivät järkevästi, eikä Tähti löytänyt siihen vastausta. PuWo puolusti Tähden nurin ja voitti lopulta erän ja koko ottelun tiukan väännön jälkeen.

Tähden laihaksi lohduksi jäi yksi sarjapiste tappiolukemin 2–3 (25–13, 25–20, 19–25, 22–25, 12–15). Tilastokärjiksi nousivat tuttuun tapaan laitahyökkääjät Ada Aronen (19/+15), Helmi Parviainen (19/+10) ja Emilia Marjakoski (13/+6). Retsin raati palkitsi parhaina pelaajina Tähdeltä Parviaisen ja PuWo:lta 21 pistettä takoneen Heidi Hännisen. Yleisömääräksi kirjattiin 68.

”Pienestä kiinni, taas kerran. Hienosti taisteltiin ja voitettiin useampia pitkiä palloja, mutta tässä nähtiin mikä on aikuisten ja junnujen ero. Pelattiin vähän liikaa junioripalloa, ja kokenut vastustaja osasi hyödyntää sen. Syöttö-vastaanottopelissäkin oltiin vähän jäljessä” mietiskeli Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden osalta kevään ohjelma alkaa olla selvillä. Ensin pelataan runkosarja loppuun, ja sen jälkeen taistellaan ensi kauden sarjapaikasta näillä näkymin juuri PuWo:a vastaan kahden ottelun sarjassa. Mikäli Tähti voittaa tuon sarjan, se säilyttää paikkansa ylemmässä 2-sarjassa. Tappiolla Tähti karsii sarjapaikasta alajatkosarjan parhaimmistoa vastaan. Runkosarja jatkuu tulevana sunnuntaina Orivedellä OrPo:n vieraana, seuraava kotiottelu pelataan 10.3. jolloin vastaan asettuu Nurmon Jymy.

 

Toimintaamme tukevat: