Tähdellä miehillä neljän pisteen viikonloppu

Komeat neljä sarjapistettä kaivoi Vilppulan Tähden miehet menneenä viikonloppuna. Kun huomioidaan, että täplät kasattiin vielä vierasotteluista, niin saavutus oli hyvä.

– Toki kuusikin pinnaa olisi ollut otettavissa, mutta sen verran hyydyttiin Pälkänettä vastaan ratkaisuvaiheissa, että isännät ansaitsivat voittonsa, tuumi päävalmentaja Rauli Salmijärvi taiston tauottua.

Lauantaina Tähti nuiji Raision Loimun puhtaasti 3–0 (25–12, 25–21, 25–16), sunnuntaina puolestaan sarjakärki Pälkäneen Luja-Lukko hyvin suurella todennäköisyydellä varmisti paikkansa nousukarsinnoissa ottamalla voiton loppulukemin 2–3 (25–21, 25–23, 22–25, 22–25, 12–15).

Raision ottelussa Tähti karkasi heti ottelun alussa. Toista erää raisiolaiset johtivat jo viidellä pisteellä, mutta Tähti väänsi väkisin rinnalle ja ohi. Se tarkoitti sitä, että maineikkaan Loimun joukkueen usko oli jo mennyt kolmanteen erään lähdettäessä.

Pälkäneellä Tähti meni jo 2–0-johtoon, mutta isäntäjoukkue on sitkeä kuin se kuuluisa tilliliha. Käytännössä kaikissa kolmessa viimeisessä erässä mentiin ratkaisupalloihin tasalukemissa ja lopussa Luja-Lukko nappasi omansa. Tähdelle siis yksi sarjapiste ja Luja-Lukolle kaksi.

Tähden reissuviikonloppua olivat viettämässä passarina Kalle Hietavala, hakkurina Santeri Salonen, yleispelaajina Mario Vool, Daniel Heinonen ja Sami Valaranta, keskitorjujina Oskari Marjakoski, Eetu Ahonen ja syöttövaihdoissa Oskari Lehtonen, liberona hääri Petro Ahvenjärvi, ja sunnuntaina mukaan saatiin sairasvuoteelta ylös kivunnut toinen passari Lassi Mäntynen.

Sarjataulukossa Tähti on noussut tiukasti kisaan mukaan. Pälkäneellä saadaan varailla salia jo nousukarsintoihin. Kakkostilaan Tähdellä on matkaa yksi sarjapiste. Ja juurikin tulevana lauantaina 2.3. klo 16.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu sarjakakkosena oleva kovasyöttöinen Lapin Narvi-Pallo. Ryhmä on mielenkiintoinen sekoitus takavuosien 1-sarjatähtiä ja muutama lahjakas nuorukainen. 

Sitä seuraava kotiottelu on heti seuraavana päivänä, 3.3., kun Parkkivuoreen saapuu Tähden kanssa tasapisteissä sarjassa oleva Lempäälän Jyry. Myös tuo ottelu räjähtää käyntiin klo 16. Urheilutalolla on siis tarjolla kaksi herkullista taistoa, kun Tähti lähtee haastamaan karsintapaikoista tiukasti taistelevat vastustajansa. Tammikuussa Tähti hävisi sekä NarviPallolle että Lempäälän Jyrylle kummallekin suoraan 0–3. Tähden joukkue lähtee voitonnälkäisenä metsästämään revanssia.

 

Toimintaamme tukevat: