Tähden pelissä oli hyviä hetkiä, mutta Jymy oli lopulta kovempi Kuva: Eija Jatkola

Sarjakärki ei antanut Tähdelle armoa

Tähden naisilla oli sunnuntaina edessä vierasottelu Nurmon Jymyä vastaan. Jymyn riveistä löytyi liigakokemusta viime kaudelta, ja joukkue on kauden aikana hävinnyt vain neljä erää. Tähti matkusti Nurmoon kymmenen pelaajan kokoonpanolla.

Ensimmäinen erä oli täydellistä kotijoukkueen näytöstä. Tähti oli hukassa Jymyn painavien syöttöjen ja vahvan torjuntapelin kanssa. Erän loppupuolella Tähti alkoi päästä peliin mukaan, mutta merkittävää muutosta voimasuhteissa ei nähty. 

Toiseen erään Tähti sai unelma-alun. Emma Änäkkälä löysi aukon nurmolaisten vastaanotosta, ja hetkessä vieraat karkasivat kuuden pisteen johtoon. Liberoa vaihtanut Jymy sai kuitenkin vastaanottoa toimimaan ja erän puolivälin jälkeen alkoi tykitys. Liigassakin pelannut Sara Niemi tappoi pallon toisensa perään eikä Tähti pystynyt vastaamaan; toinenkin erä Jymyn nimiin.

Kolmas erä eteni tasaisesti aina puoliväliin saakka, kunnes edellinen erä toisti itseään. Jymy hyökkäsi Tähden kanveesiin ja kun vierasjoukkueen vastaanottokin petti, ei Tähdelle jäänyt minkäänlaisia mahdollisuuksia erävoittoon. Tuloksena oli Tähden 0–3 (11–25, 18–25, 17–25) -tappio

Tähti aloitti ottelun kuusikolla Änäkkälä, Helmi Parviainen, Emilia Valaranta, Riikka Kuopio, Jenni Uuttera ja Soili Kalliokoski. Liberon paitaa kantoivat Sanna Ojala ja Salla Jatkola. Tehotilaston kärkeen päätyivät lopulta toinen hakkuri Ada Aronen (7/+7), Änäkkälä (6/+4) ja Parviainen (5/+2). Maria Valkeejärvi toimi toisena passarina.

”Eipä siinä paljoa mahdollisuuksia lopulta ollut. Jymy oli juuri niin kova kuin ennalta saattoi olettaa. Toisessa erässä oli paikka hakea erävoittoa, mutta se olisi vaatinut pienen ihmeen vahvasta alusta huolimatta. Syöttöpeli oli meiltä hyvää, eikä tehty kauheasti suoria virheitä. Tuplavaihtojakin päästiin harjoittelemaan jatkoa ajatellen” mietti Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden osalta yläjatkosarja jatkuu tulevana sunnuntaina Tampereella Kalevan Lentopalloa vastaan. Peliin se lähtee vahvalla revanssimielellä. Seuraava kotiottelu pelataan Parkkivuoressa 17.2., jolloin vastustajaksi saapuu entisiä liigajyriä vilisevä Aitolahden Riento.

 

Toimintaamme tukevat: