Tähden B-tytöillä ailahteleva B-pooliturnaus

Lievä alavireisyys ja ailahtelevat suoritukset leimasivat Tähden B-tyttöjen B-pooliturnausta Kuortaneella lauantaina 2.2. Toki tiedossa oli, että vastassa oli valtakunnan kovinta kärkeä, kun verkon toiselle puolelle asettuivat vuorotellen Kuortaneen Lentopallon 2-joukkue, Ylöjärven Ryhti sekä Ploki Pihtiputaalta.

Kuortaneen urheiluopistolla ensimmäisenä vastaan asettui KuLePa. Tasaisen ensimmäisen erän vei Tähti, joka sai revittyä erän lopussa selvän eron turnausemäntään. Toisen ja kolmannen erän vei KuLePa selvin lukemin voittaen pelin 2–1 (19–25, 25–18, 15–9).

Toisessa pelissä Tähti kohtasi Ylöjärven Ryhdin, joka ei antanut ensimmäisessä erässä tuumaakaan siimaa Tähdelle. Toisen erän alkupuolella Tähti tarjosi jo hyvän vastuksen Ryhdille, mutta ei pysynyt ylöjärveläisten tahdissa loppuun saakka. Peli päättyi Ryhdin 0–2 (14–25, 20–25) voittoon.

Päivän viimeisessä pelissä Tähti näytti Plokille, että kevyin eväin ei Parkkivuoren kasvatteja vastaan kannata lähteä. Tähti johti ensimmäistä erää alusta loppuun ottaen lämmittävän 25–21-voiton. Toisessa ja kolmannessa erässä Ploki laittoi ison pyörän pyörimään voittaen erät ja koko ottelun 1–2 (25–21, 11–25, 7–15).

Valmentaja Jari Marjakosken mukaan tyttöjen peli oli vaihtelevaa ja ailahtelevaa. ”Kun peli kulkee, pystymme haastamaan valtakunnan kaikkein kovimman kärjen. Siitä osoituksena oli kaksi voitettua erää. Ei mitenkään huono turnaus tytöiltä. Täytyy muistaa, että mikään nyt kohdatuista joukkueista ei ole käynyt koko kaudella B-poolia alempana ja me nousimme C-poolista”, hän totesi.

Tähti oli Kuortaneella täydellä kokoonpanolla: Salla Jatkola, Liisa Soimasuo, Siiri Lehtonen, Jenni Uuttera, Laura Yläjärvi, Milja Salonen, Helmi Parviainen, Emilia Marjakoski, Iiris Luoma ja Ada Aronen.

 

Toimintaamme tukevat: