Tähden ninjatytöt vierailivat Sastamalassa

Tähden E1-tytöt viettivät valtakunnallista kaksosten päivää Vammalan lukiolla D-tyttöjen tiikerisarjan turnauksessa.

Kolme peliä oli tiedossa, joista jokaisesta lopputuloksena 0-2 tappiot. Tuomareina oli seuran omia nuorisotuomareita. Nuorisotuomareilta vaatii jo rohkeutta lähteä edes pelejä viheltämään, pisteet ja kiitos heille siis siitä. Mutta harmittavasti viheltämättä jäi monia, monia selviäkin syöttörajarikkoja, sekä kattokosketuksia. Pelaajat kun oppisivat, että peli jatkuu niin kauan, kunnes tuomarin pilli soi -vaikka itse huomaisikin pisteen arvoisen rikkeen vastapuolella. Nämä vihellykset ei kuitenkaan olisi lopputulosta välttämättä muuttanut, mutta ehkä olisi hieman tiukemmalle mennyt moni erä.

Hienoja palloralleja nähtiin jokaisessa ottelussa ja jokaiselle tytölle tuli paljon onnistumisia, mutta pelistä puuttui tällä kerralla kuitenkin rauhallisuus ja usko omaan osaamiseen. Palloa lähinnä huiskittiin nopeasti pois omista käsistä ja kun lähes jokainen haluaa ratkaista pallon, niin kolmen kosketuksen peli jäi lähes olemattomaksi.

Itseluottamus ja kolme kosketusta ovat nyt avainasemassa pelin kehittymisen suhteen, sekä tietenkin ainainen ongelma lentopallossa - kentällä liikkuminen. Toki meidän pitää muistaa, että meidän tyttömme on vasta E-ikäisiä. Tämän tosiasian meinaa välillä unohtaa tuolla pelien tuoksinassa. Vuosi lisää ikää, niin pelisilmäkin on kehittynyt jo paljon tämän päiväisestä ja tasollisesti olemme varmasti siinä, missä vastustajat nyt tai ehkä jopa hieman parempia….

Omat pelit saatiin pelattua, mutta joukkue ei pitänyt kiirettä kotiin lähdön kanssa. Viereisellä kentällä kauden aikana hyvinkin tutuksi käynyt Oriveden Ponnistus pelasi päivän viimeistä peliä Hämeenlinnan Lentopallokerhon joukkuetta vastaan. Niinpä Tähden joukot siirtyivät kannustamaan OrPoa ja pian oli salissa niin kova meteli, jota myös isäntäväki, Vammalan Lentopallo tuli ihmettelemään. Tuloksena OrPolaisille komea voitto ja näin Tähden joukot saattoivat lähteä tyytyväisinä syömään. Kotimatkalla joukkueen tavoitti OrPolaisten kauniit kiitokset kannustuksesta.

Mukana turnauksessa koko pelaajisto eli Ida Saarinen, Kiia Vihinen, Elli Harsu, Silja Tuovinen, Anni Äijö, Alisa Vierola, Erica Anttila, Siiri Juupaluoma ja Inka Lahtela. Valmentajina tuttuun tapaan Pia Saarinen ja Anne Harsu, Jojona Kaisa Vihinen. Apuvalmentaja Veera Harsu jäi tällä kertaa kotiin lapsenvahti hommiin.

Teksti: Anne Harsu

Kuva: Kaisa Vihinen

 

Toimintaamme tukevat: