Emilia Valaranta ja hyökkäystä varmistava Minja Koponen olivat mainiolla pelipäällä, mutta OrPo vei silti voiton Kuva: Jari Aronen

Tähden naisille karvas kotitappio

Naisten 2-sarjan yläjatkosarja jatkui Tähden osalta kotiottelulla Oriveden Ponnistusta vastaan sunnuntaina. Joukkueet olivat pelanneet vastakkain jo lauantaina A-tyttöjen turnauksessa, joskin jonkin verran poikkeavilla kokoonpanoilla.

Ensimmäinen erä eteni vierasjoukkueen askelmerkkien mukaan. OrPo:n liigajoukkueen mukana Suomen Cupin voittanut Oona Viljanen hyökkäsi vahvasti, ja Tähti sortui omiin virheisiin niin hyökkäys- kuin syöttöpelissäkin. Vaikka kotijoukkue teki myös mukavan määrän pisteitä, se ei riittänyt erävoittoon.

Toiseen erään Tähti onnistui vähentämään omia virheitä, mutta OrPo löysi vielä yhden vaihteen lisää omaan hyökkäykseensä onnistuneen vastaanottopelin ansiosta. Tähti taisteli urheasti, mutta pisteitä se ei onnistunut tekemään riittävästi. OrPo voitti myös toisen erän.

Pitkän erätauon jälkeen Tähti löysi punaisen langan pelissä. Emilia Valaranta taituroi peräti kahdeksan hyökkäyspistettä ja kaksi ässäsyöttöä Ada Arosen tukiessa hakkurin paikalta. Kotijoukkue onnistui jokaisella osa-alueella, eikä jättänyt OrPo:lle minkäänlaisia mahdollisuuksia. 

Neljäs erä eteni tasaisesti, ja näyttäviä hyökkäyksiä nähtiin molemmilta joukkueilta. Peli oli kaikin puolin hienoa, mutta yksi asia ratkaisi erä- ja otteluvoiton; OrPo syötti seitsemän ässää Tähden yhtä vastaan. Tasaisesta ottelusta ei jäänyt Tähdelle erävoittoa enempää, ja tuloksena oli 1–3 (20–25, 20–25, 25-15, 20–25) -tappio. 

Tähti teki tuttuun tapaan pisteensä pääasiassa laitapelaajien kautta. Valaranta tehoili lukemat 22/+12, Aronen 18/+12 ja Helmi Parviainen 13/0. Otteluisäntä KMV-lehti palkitsi parhaina pelaajina Tähdeltä Arosen ja OrPo:lta Viljasen.

”Tiukkaa vääntöä. Meiltä kevätkauden paras esitys muuten, mutta vastustaja pääsi syöttämään liian monta ässää. OrPo:n vastaanotto oli myös hyvää, joten he pääsivät hyökkäämään tehokkaasti keskeltä. Näihin kahteen asiaan ratkesi. Tiedettiin, että vastassa on kaksi sarjan eliittiin kuuluvaa yleispelaajaa ja laitahyökkäyksistä saatiinkin paras teho pois. OrPo:n keskihyökkäys hiukan yllätti. Kokonaisuutena meiltä hyvä peli, ja taas kerran voitto oli aika lähellä. Puolustuspeliäkin täytyy kehua” kommentoi Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden lohkossa on nyt pelattu neljä kierrosta, ja asetelmat alkavat vähitellen hahmottua. Kärjessä on Nurmon Jymy puhtaalla pelillä, sen takana tasaista vääntöä käyvät Kalevan Lentopallo ja Aitolahden Riento. Tiukin ote viimeisestä pudotuspelipaikasta on OrPo:lla, ja sen takana sijoilla 5–6 ovat Puijo Wolley ja Tähti. Seuraavan kerran Tähden naiset taistelevat sarjapisteistä Nurmossa tulevana sunnuntaina.

 

Toimintaamme tukevat: