A-pojat opissa ja ojennuksessa

A-poikien SM-sarjan viimeinen poolikierros pelattiin lauantaina 26.1. 

Tähti matkasi C-poolin turnaukseen Oulun kupeeseen Kempeleelle, jota kohti Ahti Laaksin vuosien kokemuksella ohjastama bussi starttasi Mänttä-Vilppulasta jo perjantaina iltapäivällä. Motelliyön ja aamiaisen jälkeen matka jatkui lauantaiaamuna pelipaikalle Linnakangastalon koululle. Edellisenä päivänä turnaus oli saanut jobinpostia, kun neljästä joukkueesta Seinäjoki Lentis oli joutunut perumaan saapumisensa pelipaikalle.

Kolmen ryhmän koitokseksi typistynyt sessio käynnistyi Tähden lepovuorolla ja ottelulla isäntäjoukkue Kempeleen Lentopallon ja Loimaan Jankon välillä. Kolmen joukkueen turnauksessa pelataan joka ottelussa poikkeuksellisesti kolme erää 25 pisteeseen, eli peli päättyy joko 3-0 tai 2-1 ja jokaisesta voitetusta erästä saa sarjapisteen. Kotijoukkue kaatoi loimaalaisvieraansa 3-0 ja toisessa ottelussa vastakkain asettuivat Jankko ja Tähti. 

Vilppulalaisittain ottelusta ei ole paljoakaan kerrottavaa. Peliä leimasi joka osa-alueella epävarmuus ja -tarkkuus. Jankko ei esittänyt mitään ihmeellistä, oli vaan pelin joka osa-alueella hieman terävämpi, tasaisempi ja ennen kaikkea huolellisempi kuin Tähti. Salmijärven suojattien päivä käyntiin tappiolla 0-3 (19-25, 19-25,22-25) Tähden kauden ehkä latteimmalla A-poikapelillä.

Sitten olikin ojennuksen aika. Ennen toista, Kempele-peliä, avautui joukkueenjohtaja, kuljettaja ja monitoimimies Ahti Laaksi pelaajille omasta käsityksestään pelaajien asenteesta ja tekemisestä. Jos Jankko oli tarjonnut oppia pelin perusasioissa, Laaksi tarjoili sitten ojennusta toiselta kantilta ja melko selvällä suomella.

Toisen pelin alkuun oli havaittavissa ryhtiliikettä. Ajoittain salissa pelattiin melko hyvätasoisia palloralleja ja myös Tähden kenttä oli hereillä eri tavalla kuin ensimmäisessä pelissä. Vaikkujen lähteminen korvista vaikuttaa pelaamiseen näköjään positiivisesti. Hyvätasoinen Kempele aiheutti Tähdelle tappion 1-2 (16-25, 16-26, 25-14) toisen polven lentopalloilijoiden Markuss Cielavsin ja Tuomas Hännisen johdolla, mutta tästä ottelusta Tähti voi kuitenkin poistua pystypäin. 

Valmentaja Rauli Salmijärvi antoi päivästä puhtaat paperit henkeä luoneille Kalle Hietavalalle ja B-poikalaina Juho Yläjärvelle. Kullakin pelaajalla oli omat hetkensä, sekä paremmat että huonommat. Mainittujen lisäksi pohjoisessa matkailivat Sami Valaranta, Teemu Kaitakari, Oskarit Marjakoski ja Lehtonen, Olli ja Aapo Kolhinen, Lassi Mäntynen ja Arttu Varhe. Viikolla täysi-ikäisyyden saavuttanut Pyry Puronaho oli sairastunut kuumeeseen ja ”liigalaina” Voitto Köykkä ei ole Akaa-Volleyn ohjelmien vuoksi vielä ehtinyt kasvattajaseuransa uniformua tämän kauden A-poikapeleissä pukea. 

Tähden A-poikien matka jatkuu SM-välierään. Neljän joukkueen turnaukseen saapuu (ilmeisesti) nyt puuttunut Seinäjoki Lentis sekä ikäluokan suuret ennakkosuosikit Vammalan Lentopallo ja Pielaveden Sampo. Kun jaossa on vain kaksi paikkaa kahdeksan joukkuetta kokoavaan SM-lopputurnaukseen, on Tähdellä edessä kivinen tie. Onneksi pallo on kuitenkin edelleen pyöreä. 

Samaan aikaan B-pojista koottu Tähti A2 joukkue matkaili myös kauas. Liperissä kotijoukkue kaatui, mutta Alähärmän Kisa, NaPa2 ja Kiteen Urheilijat taivuttivat nuoren Tähden. Myös Tämän joukkueen taival saattaa jatkua välierissä, kunhan sääntötulkinnat on viety loppuun. B-poikien joukkueen tähtäin on kuitenkin oman ikäluokan SM-sarjan koitoksissa, jonka harjoittelua A-poikien sarjassa pelaaminen palvelee. Ryhmä taistelee omassa SM-sarjassaan seuraavan kerran ensi lauantaina tutussa Parkkivuoren kotisalissa. 

 

Toimintaamme tukevat: