Tähti nappasi yläjatkosarjan avauspisteen Kuopiosta

Vilppulan Tähden naisten joukkue pääsi jälleen opettelemaan uutta, kun edessä oli kauden pisin pelimatka kuopiolaista Puijo Wolleytä vastaan. Tähti matkusti vierasotteluun asianmukaisesti linja-autolla 12 pelaajan ja muutaman innokkaan kannattajan voimin. Kotijoukkueen pelaajisto koostuu PuWo:n kokeneemmista konkareista.

Avauserässä Tähti näytti, että se osaa latautua vierasotteluihin. Mänttä-Vilppulan nuoret naiset tykittivät taululle lukemat 10–1, ja kaikki näytti olevan Tähden kontrollissa. PuWo kuitenkin nousi vahvalla hyökkäyspelillä tasoihin ja Heidi Hännisen johdolla ohi. Tähti häkeltyi kotijoukkueen noususta siinä määrin, että hävisi ensimmäisen erän.

Toiseen erään Tähti löysi lisää hyökkäystehoja, ja PuWo sortui omiin virheisiin. Erän alkuun Tähti hurjasteli 12–1-johtoon, eikä luopunut asemastaan missään vaiheessa. Ada Aronen johti hyökkäyspeliä, ja Helmi Parviainen aiheutti kuopiolaisille päänvaivaa syöttöruudussa. Erävoitto kirjattiin Tähdelle ja lukemat tasoihin.

Kolmannessa erässä Tähden vastaanotto petti PuWo:n syöttäessä peräti seitsemän ässää. Kun kotijoukkue nappasi vielä kolme torjuntapistettä, oli erävoitto lopulta Tähden ulottumattomissa vaikka vierasjoukkue hyökkäsikin vastustajaa paremmin. 

Neljäs erä alkoi varsin erikoisesti, kun Tähden kapteeni Maria Valkeejärvi namutteli syöttöputkellaan vierasjoukkueen peräti 14–0-johtoon Arosen ja Parviaisen säestäessä vahvalla hyökkäyspelillä. Erä oli kaiken kaikkiaan mainiota lentopalloa, sillä pallorallit päättyivät useimmiten onnistumiseen eivätkä suoraan virheeseen. Alun ilotulituksen jälkeen mentiin tasatahtia, ja Tähti varmisti kevään ensimmäisen sarjapisteen.

Viidennestä erästä muodostui kovan luokan trilleri. Tähti aloitti vahvasti, mutta PuWo kiri tasoihin ja ohi. Kotijoukkue johti jo lukemin 13–11, mutta Tähti onnistui kirimään aina ottelupallotilanteeseen saakka. Ratkaisun hetkillä hyökkäystehoja ei kuitenkaan löytynyt riittävästi, ja Puijo Wolley kairasi lopulta erä- ja otteluvoiton jatkopalloilla. Tähdelle jäi pureskeltavaksi karvas 2–3 (19–25, 25–19, 20–25, 25–11, 18–20)-tappio.

Tähden tehotrio löytyi Kuopiossa laidoilta. Hakkuri Aronen takoi lukemat 27/+24 ja yleispelaajat Parviainen (18/+10) ja Emilia Valaranta (14/+3) tukivat mainiosti taustalla. 

”Erikoinen peli. Molemmille joukkueille tuli pitkiä pisteputkia, ja varsinkin neljännen erän alussa onnistui ihan kaikki. Voitto oli lähellä, sanotaanko että muutamasta sentistä kiinni. Yläjatkosarjassa on kovia joukkueita kaikki, joten jokainen pistekin on hyvä saavutus. Peli oli kuitenkin tänään ihan voitettavissa, ja Puijo on varmasti ihmeissään Parkkivuoressa myöhemmin keväällä. Kokonaisuus oli meiltä tänään hyvä, toki pientä viilattavaa löytyy aina. Laitapeli oli vahvaa”, pohdiskeli Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden naisjoukkueen kausi jatkuu tulevana lauantaina A-tyttöjen turnauksilla, ja kakkossarjan seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina. Silloin vastustajaksi saapuu paikalliskilpailija Oriveden Ponnistus, jonka riveistä löytyy muun muassa 2004-ikäluokan kaksi maajoukkuepassaria ja yksi liigapelaaja.

 

Toimintaamme tukevat: