Tähden B-tytöt huikealla taistelulla valtakunnan kahdeksan parhaan joukkoon

Tähden B-tytöt pelasivat lauantaina 12.1. monivaiheisen C-pooliturnauksen voittoon Kouvolassa ja varmistivat nousunsa valtakunnan kahdeksan parhaan B-tyttöjoukkueen joukkoon. Joukkue osoitti kylmäpäisyytensä varmistamalla poolinousun pakkoraossa viimeisen pelin viimeisessä erässä.

Viiden joukkueen turnaus pelattiin jälleen kaksieräisin pelein, joten ottelut saattoivat päättyä tasapeleihin. Vain poolin voittajalle oli tarjolla nousu B-pooliin. Toiseksi tullut säilyi C-poolissa ja kolme viimeistä putosivat D-pooleihin.

Joukkuetta on saatu kevääksi vahvistamaan 2002 syntynyt Helmi Parviainen, joka on tottunut pelaamaan Tähden A-tytöissä ja naisten joukkueessa. Tämä tarjosi valmentaja Jari Marjakoskelle tilaisuuden peluuttaa tyttöjä ja tehdä vaihtoja aiempaa monipuolisemmin. Toki takana oli vain yhdet yhteiset harjoitukset.

Ensimmäisenä Tähti kohtasi emäntäjoukkue Korian Ponnen, joka ennen joulua otti selvän voiton puolikuntoisesta Tähdestä Sastamalassa. Nyt oli toinen ääni kellossa. Alun vaikeuksien jälkeen Tähti sai pelinsä kulkemaan ja vei ensimmäisen erän 21–25. 

Toisen erän alussa Tähti pääsi jo 0-12-johtoon, kun KorPo ei saanut Helmi Parviaisen tiukkoja syöttöjä nousemaan kunnolla. Vaikka KorPo sai vähitellen pelinsä käyntiin, onnistui Tähti säilyttämään etumatkansa erän loppuun ja otti tärkeän 0–2 (21-25, 17–25) voiton.

Toisessa pelissä Tähti väänsi Leppävirran Virin kanssa tasaisen ensimmäisen erän. Tyttöjen vastaanottopelin hieman kangerrellessa Leppävirta onnistui erän loppupuolella kirimään muutaman pisteen erolla voiton Tähdestä. Toisessa erässä Tähden pelin kaikki osa-alueet toimivat hyvin, eikä joukkue antanut Virille mitään eväitä voittoon. Ottelu päättyi tasapeliin 1–1 (22–25, 25–15).

Kolmannessa pelissä Tähti järjesti todellisen trillerin ennakkoon kovimpana vastustajana pidettyä Vammalan Lentopalloa vastaan. Ensimmäisen erän alku oli Tähdeltä virheiden täyttämä, ja VaLePa pääsi eräpallotilanteeseen jo pisteissä 16–24. Jälleen nähtiin, ettei erä ole pelattu ennen kuin viimeinenkin piste on tehty. Tähti aloitti Ada Arosen hienolla syöttövuorolla rynnistyksen, nousi tasoihin ja lopulta 26–24 voittoon. 

Toisessa erässä uhkasi käydä juuri päinvastoin. Tähti johti erää suvereenisti jo 20–12, kun tyttöjen pelin sakatessa VaLePa hiipi kannoille ja pääsi jo kahden pisteen päähän tilanteessa 22–20. Erän lopussa tytöt kuitenkin tiristivät tarvittavan eron VaLePa:an ja voittivat ottelun 2–0 (26–24, 25–22).

Viimeisestä pelistä Kauhavan Wisaa vastaan Tähden tarvitsi saada yksi erävoitto, jotta poolinousu varmistuisi. Ensimmäisessä erässä Kauhava pelasi erittäin vahvaa ja liikkuvaa peliä, johon Tähti ei pystynyt vastaamaan ja hävisi erän tylysti 14–25. 

Näin Tähti oli pakkovoiton edessä toisessa erässä. Erän alku oli tasainen, mutta kapteeni Emilia Marjakosken hienolla 11 pisteen syöttöputkella, joista kuusi oli ässäsyöttöjä, Tähti repi jopa kahdentoista pisteen eron Kauhavaan. Vastustaja ei saanut vastaanottopeliään toimimaan kunnolla ja hävisi erän selvin numeroin. Peli päättyi tasapeliin 1–1 (25–14, 12–25) ja Tähti lunasti ensimmäistä kertaa tällä kaudella paikan B-pooliin.

Jari Marjakoski oli tyytyväinen joukkueen pelaamiseen, joka kehittyy askel askelelta kauden edetessä. ”Keskipelaajien torjuntapeli oli erittäin hyvää ja samoin omat vahvat syötöt. Pärjäsimme niiden avulla ja pitämällä pään kylmänä”, hän totesi.

Joukkueessa pelasivat Ada Aronen, Salla Jatkola, Siiri Lehtonen, Iiris Luoma, Emilia Marjakoski, Helmi Parviainen, Milja Salonen, Liisa Soimasuo, Jenni Uuttera ja Laura Yläjärvi. 

 

Toimintaamme tukevat: