Tähden naiset saivat kokea ylemmän jatkosarjan kovuuden

Tähden naiset avasivat 2-sarjan yläjatkosarjan kotiottelulla Kalevan Lentopallon 1-joukkuetta vastaan. Vastustajajoukkue koostuu KaLe:n A-tytöistä, Tähti puolestaan sai kokoonpanoon täydet 14 pelaajaa Sanna Ojalan liityttyä joukkueen vahvuuteen.

Ottelu alkoi Tähden komennossa ja ensimmäisen erän alkuun taululla komeilivat 4-0-lukemat. Erän tähtihetket jäivätkin sitten siihen, ja tamperelaisvieraat saivat pelinsä kuntoon. Tähden pelissä ei toiminut oikein mikään, ja KaLe oli parempi jokaisella osa-alueella.

Toiseen erään Tähti sai joulukinkut sulateltua, ja Parkkivuoressa nähtiin tasaista vääntöä. KaLe johti erän puolivälissä jo neljällä pisteellä, mutta Tähti kiri tasoihin ja ohi Emilia Valarannan johdolla. Lopussa vierasjoukkue oli kuitenkin vahvempi, ja toinenkin erä kirjattiin KaLe:lle.

Kolmannessa erässä Tähti sortui useisiin virheisiin, eikä ajoittain huikea puolustustaistelukaan auttanut kotijoukkuetta. Tähti käytti molemmat aikalisät ja kaikki kuusi sallittua vaihtoa, mutta mikään ei tuntunut onnistuvan. KaLe vei sekä hyökkäys- että syöttöpeliä eikä Tähti pystynyt siihen vastaamaan. Lopputuloksena oli Tähden 0–3 (12–25, 22–25, 13–25) –tappio. Joukkueiden parhaina palkittiin Tähdeltä Helmi Parviainen ja KaLe:lta Mirette Ruhanen.

”Harmittaa, vaikka tiedettiin että voi tulla vaikea peli. Pidettiin pitkä joululoma, jotta jaksetaan painaa kevään pelit läpi niin A-tytöissä kuin 2-sarjassakin. Tänään pelaamattomuus näkyi aika karulla tavalla. Isoin ero oli hyökkäyspelissä, joka taisi olla meiltä kauden heikointa. Puolustuspelikin petti pahemman kerran, vaikka vastustajalla oli käytännössä vain yksi tehopelaaja. Suoria vastaanottovirheitä tehtiin myös liikaa. Olihan KaLe toki hyvä, joten kaikki kunnia heille. Vieraspeli Tampereella on kuitenkin voitettavissa”, mietti Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen ottelun jälkeen.

Tähden kausi jatkuu tulevana sunnuntaina vierasottelulla lohkon toista tamperelaisjoukkuetta Aitolahden Rientoa vastaan. Riennon riveissä pelaa useampia entisiä liigapelaajia, joten kova haaste on edessä. Alkulohko kuitenkin näytti, ettei Riento ole haavoittumaton ja Tähti pystyy paljon parempaan kuin kevään avauksessa. Mielenkiintoinen ottelu on siis luvassa. 


 

Toimintaamme tukevat: