A-tytöt säilyttivät mahdollisuuden välieriin


Tähden A-tytöt vierailivat sunnuntaina Maskussa, jossa pelattiin D-pooliturnaus. Joukkue oli saanut alkukauden jälkeen riveihinsä täydennystä, kun rosteriin liittyivät mukaan Oona Vihinen ja Ylöjärven Ryhdistä Emma Jokela. Muut joukkueet turnauksessa olivat Kouvolan Lentopallo 57 (KoLe-57), Oriveden Ponnistus (OrPo) ja emäntäjoukkue Maskun Kataja.


Päivä alkoi ottelulla KoLe-57:ää vastaan. Ensimmäisessä erässä Tähden jalat tuntuivat olevan vielä autossa syyskauden pisimmän pelimatkan jäljiltä, ja kouvolalaiset pelasivat hienoa lentopalloa. Näiden tekijöiden summana oli Tähdelle avausotteluun harvinainen erätappio.

Toiseen erään Tähti piristyi, ja peli palasi omalle tasolle. Hyökkäykset jäivät KoLe:n kenttään ja omien virheiden määrä pieneni huomattavasti. Tähti hallitsi erää alusta alkaen, eikä antanut vastustajalle minkäänlaisia mahdollisuuksia; erävoitto Tähden nimiin ja erälukemat tasoihin.

Kolmannessa erässä edettiin puoliväliin asti tasatahtia. Sen jälkeen komento siirtyi Tähdelle, kun uudet vahvistukset Jokela ja Vihinen takoivat molemmat kaksi pistettä. Tähti pääsi ottelupallotilanteeseen numeroissa 14-9, mutta KoLe aloitti vielä loppukirin. Lopulta aikalisän jälkeinen syöttövirhe päätti erän ja ottelun Tähden voittoon lukemin 2-1 (15-25, 25-19, 15-12).

Toisessa ottelussa vastaan asettui Maskun Kataja. Alku oli Tähdelle vaikea, kun Kataja nappasi parin pallon jälkeen johdon ja lukemat olivat jo 11-3. Junioripeleille tyypilliset voimasuhteiden muutokset pelin sisällä olivat kuitenkin Tähdelle suosiolliset, ja se nousikin tasalukemiin 16-16. Kataja ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan nappasi lopulta erävoiton.

Toisessa erässä alku oli jälleen Katajan, mutta tällä kertaa Tähti ei saanut kirivaihdetta silmään. Vaikea ottelu päättyi lopulta maskulaisten selkeähköön voittoon lukemin 2-0 (25-20, 25-10). Turnauksen emäntäjoukkue pelasi kaiken kaikkiaan hyvin ja Tähden peli rakoili pahasti.

Kolmas ja viimeinen ottelu alkoi siinä uskossa, että edessä oli pakkovoitto OrPo:sta, mikäli mahdollisuus välieräpaikkaan haluttiin säilyttää. Jälleen kerran alku oli vaikea, mutta Tähti syttyi pelaamaan erän puolivälissä ja nousi haastamaan OrPo:a vielä erävoitosta. Maaliin asti kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan erä kirjattiin OrPo:n nimiin.

Avauserän aikana joukkueenjohto ja vaihtopenkki saivat selville, että D-poolissa pysyisikin kaksi joukkuetta ja putoaminen ei olisikaan niin varmaa tappiollakaan. Tämä tieto ei lopulta Tähteä auttanut, ja toinen erä eteni täysin OrPo:n tahtiin. Tähti löysi taisteluilmeen ajoittain ja pelasikin hienosti, mutta se ei tämän tason peleissä riitä pitkälle. Lopputulemana oli tappio lukemin 0-2 (21-25, 15-25). Poolissa säilyminen ratkesi lopulta turnauksen viimeisessä ottelussa, kun Kataja kaatoi KoLe:n 2-0.

”Vaihteleva päivä. Syyskauden kaava on ollut, että ensimmäinen peli voitetaan riippumatta siitä kuinka kova joukkue on vastassa ja pari seuraavaa peliä onkin sitten vaikeampia. Niinhän siinä tälläkin kertaa kävi. Vaikka välillä pelataan todella hienosti, niin se taso pitäisi pystyä säilyttämään koko päivän. Pysyttiin kuitenkin D-poolissa, ja mahdollisuus välieräpeleihin säilyi. Laajentunut kokoonpano oli myös positiivinen asia” tuumi valmentaja Valtteri Jääskeläinen pelien jälkeen.

Tähti matkusti Maskuun kokoonpanolla Riikka Kuopio, Emilia Valaranta, Minja Koponen, Emma Änäkkälä, Caroline Külaots, Soili Kalliokoski, Oona Vihinen, Henna Metsälä, Helmi Parviainen ja Emma Jokela. A-tyttöjen kausi jatkuu 26.1. näillä näkymin Joensuussa. Naisten 2-sarja jatkuu 6.1. Parkkivuoressa, kun verkon toiselle puolelle saapuu Kalevan Lentopallon 1-joukkue.
 

Toimintaamme tukevat: