Tähden vahva alku ei riittänyt C-poolissa


Tähden A-tytöt pelasivat SM-sarjan C-poolissa, eli sijoilla 9-12, lauantaina Kolhon palloiluhallissa. Neljän joukkueen turnauksessa olivat Tähden lisäksi mukana Woman Volley Rovaniemeltä, Naarasleijonat Helsingistä ja Pihtiputaan Plokin 2-joukkue.


Turnauspäivä alkoi hieman poikkeuksellisesti jo klo 10, sillä rovaniemeläisten oli päästävä lähtemään ajoissa takaisin kohti pohjoista. Tämä ei tuntunut Tähteä haittaavan, sillä se nappasi ottelussa kuskin paikan heti aloitusvihellyksen jälkeen. Kotijoukkueen johtaessa 8-2 alkoi peli tasoittua, ja WoVo sai pelin juonesta kiinni. Tähti ei tästä kuitenkaan hämmentynyt, vaan ratkaisi erän vahvalla syöttöpelillä.


Toisessa erässä WoVo otti pelin hallintaansa. Tähti avitti omilla virheillä, ja vieraiden laitahyökkäys oli tehokasta. Rovaniemeläiset johtivat jo 17-12, mutta niin vain Tähti onnistui kirimään tasoihin. Erän loppu oli Helmi Parviaisen show’ta syöttöruudussa, ja tasatilanteessa 21-21 Parviaisen syöttämät kolme ässää olivat WoVo:lle liikaa. Tähti kaatoi hallitsevan Suomen mestarin lukemin 2-0 (25-17, 25-21) ja päivä sai unelmastartin.

Aikataulumuutoksista johtuen Tähti oli lepovuorossa peräti kolmen ottelun ajan. Isompaa harmia tästä ei tuntunut olevan; joukkue ehti ruokailla kaikessa rauhassa ja pitää hieman hauskaakin katsomossa. Tähden toisessa ottelussa verkon toiselle puolelle asettui ennakkoon kovaksi vastustajaksi tiedetty Naarasleijonat.

Tähti aloitti ottelun jälleen vahvasti, mutta helsinkiläisten kova hyökkäys- ja syöttöpeli sekä Tähden virheet käänsivät lopulta NALE:lle varsin selkeästi. Toista erää vierasjoukkue kontrolloi alusta loppuun, ja yksittäisiä huippusuorituksia lukuun ottamatta ottelusta ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Tähdelle tappio lukemin 0-2 (14-25, 16-25).

Kolmanteen ja viimeiseen peliin Plokia vastaan panos oli tiedossa. 2-0-voitolla Tähti säilyttäisi paikkansa C-poolissa, eränkin häviäminen tarkoittaisi putoamista pykälää alemmas D-pooliin. Ploki oli pelannut huikeat kaksi ottelua, ja Tähti ehti hädin tuskin evästauolle ennen ottelua.

Tähti aloitti ottelun juuri niin kuin pakkovoiton edessä pitääkin. Avauserä alkoi tasaisesti, mutta Plokin lukuisat virheet ja Tähden tappavan tehokas hyökkäys- ja syöttöpeli sekä hyvä vastaanotto siivittivät kotijoukkueen erävoittoon näytöstyyliin.

Erätauolla tapahtui jotain kummallista. Ploki nappasi toisen erän ensimmäiset viisi pistettä, ja Tähti oli aivan eri joukkue kuin vielä 10 minuuttia sitten. Emilia Valaranta toi kuitenkin Tähden mukaan peliin, ja erän puolivälissä oltiin tasalukemissa. Tässä vaiheessa Tähti lahjoitti omilla virheillä vastustajalle neljä pistettä, ja sitä johtoasemaa Ploki ei enää hukannut. Vierailijoiden erävoiton myötä varmistui putoaminen, ja edessä olisi vielä ratkaiseva kolmas erä.

Kolmas erä eteni tasaisesti aina tilanteeseen 9-9, mutta Plokin vahva hyökkäyspeli osoitti vaarallisuutensa eikä Tähti pystynyt siihen vastaamaan. Tähdelle kirjattiin ottelusta 1-2 (25-13, 16-25, 10-15)-tappio ja samalla alkoi jännitys seuraavasta turnauspaikasta. Aluksi se näytti olevan Rovaniemi, mutta juttua kirjoitettaessa todennäköiseltä vaikuttaa Masku. Tähti ei putoamisen myötä menettänyt sarjassa vielä mitään, ja kaikki on omissa käsissä. Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi pooliturnausta, joissa ratkaistaan välieräpaikkoja.

”Aika erikoinen turnaus. Ensimmäisessä pelissä oli huikea tsemppi ja napattiin kova päänahka, mutta sitten peli vähän lamaantui ja onnistumiset olivat enemmän yksittäisiä. Tällaisissa peleissä se ei kuitenkaan riitä, ja jos vastustaja jättää virheet tekemättä niin ollaan vähän hukassa. Tällä kertaa ei voi vedota edes kapeaan kokoonpanoon, kun kaikilla joukkueilla oli sama tai jopa huonompi tilanne. Kokonaisuutena kasi plussan päivä, täytyy muistaa että vastustajat oli tosi kovia joukkueita. Positiivista oli vastaanoton kehittyminen, mikä mahdollisti ihan näyttävän hyökkäyspelin ajoittain. Emma Änäkkälä pelasi varmaan kauden parasta passipeliään, mikä sekin lupaa hyvää jatkoa ajatellen” pohdiskeli Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden kausi jatkuu jo seuraavana päivänä, kun naisten joukkue kohtaa vierasottelussa LP Kangasalan. A-tyttöjen seuraava turnaus pelataan 15.12. Kolhossa pelasivat mainittujen lisäksi Riikka Kuopio, Soili Kalliokoski, Caroline Külaots, Henna Metsälä ja Minja Koponen.

 

Toimintaamme tukevat: