Tähti hyvillä mielin joulutauolle

Eriskummallinen tapahtumasarja nosti Vilppulan Tähden edustusmiehistön oman lohkonsa kakkostilalle. Ylemmän jatkosarjan paikka oli toki varmistettu jo aiemmin, mutta lopullinen sijoitus ja jatko-ohjelman määräytyminen olivat vielä epäselviä, kun lähdettiin viikonloppuun.

Ensin perjantaina tuli hyvin erikoinen tieto. Edellisenä viikonloppuna Tähden kaatanut Aitolahden Riennon 2-joukkue oli käyttänyt voittamassaan ottelussa edustusoikeudetonta pelaajaa, ja näin ollen lopputulos käännettiin Tähden voitoksi 3–0 (25–0, 25-0, 25–0).

–Tähti ei ollut missään tekemisissä ottelun muuttuneen tuloksen kanssa. Olimme hävinneet pelin ja se oli meidän osalta siinä. Tänä päivänä ei tiedossamme ole, tekikö joku ulkopuolinen taho vastalauseen, vaiko oliko liiton ohjelma löytänyt virheen, pohdiskeli Tähden joukkueenjohtaja Ahti Laaksi yhtä uransa eikoisimmista voitoista.

Sunnuntaina Tähti naulasi sarjasijoituksensa komealla voitolla 3–0 (25–19, 25–16, 25–13) Valkeakosken Isku-Veikoista. Tulos tiesi sitä, että Tähti olisi joka tapauksessa noussut lohkon kakkoseksi, vaikka AitRi pelin tulos olisi jäänyt voimaan.

Sunnuntain peliä voidaan kuvailla jouluisella tarinalla: Ja tapahtui niinä päivinä, että lentopalloliitolta kävi käsky Isku-Veikoille, että heidän tulee matkata Parkkivuoreen. Ja siellä ottelun aika tuli. Mutta heillä ei ollut sanan sijaa urheilutalolla, vaan paluumatkalle heidät ajettiin ilman sarjapisteitä. Ja salin yläpuolelle syttyi kirkas Tähti. Ja Salmijärven lähes taivaalliselta korkeudelta hyökännyt sotajoukko, mursi kaiken vastarinnan. 

Illan kuningas Herodeksen viittaa kantoi palkittu Sami Valaranta. Ja itämaan tietäjinä heiluivat laiturit Daniel Heinonen, Olli Kolhinen ja Petro Ahvenjärvi. Nuori Henri Strengell pyöritti passipeliä ja keskiverkon tiernapoikina huhkivat Niko Jokela, Teemu Kaitakari ja Oskari Marjakoski. Liberona kaiken siivosi Oskari Lehtonen.

Illan ihme oli avauserän pallo, jossa Heinonen upealla tavalla sai jalkansa tungettua pallon ja lattian väliin, ja siitä pallo painui keskelle Isku-Veikkojen puoleista päätyrajaa ja samalla pisteeksi Tähdelle.

Rauli Salmijärven luotsaama miehistö siirtyy joulutauolle odottelemaan kevään ylemmän jatkosarjan ohjelmaa. Tiedossa on, että Tähden lisäksi lohkoon tulee kahden lohkon voittajat, yksi lohkokakkonen ja kahdesta lohkosta kolmonen ja nelonen. Kaksinkertainen sarja tulee kestämään maaliskuun loppuun, ja kaksi lohkon parasta etenevät nousukarsintoihin.

 

Toimintaamme tukevat: