Tähden A-poikajoukkueet joukolla Pohjanmaalla

Tähden A1- ja A2-pojat yhteisellä bussilla Seinäjoen seudulla

Kahdella joukkueella A-poikien sarjaan osallistuvalla Tähdellä oli käynyt sikäli onni, että seuran molempien joukkueiden turnaukset järjestettiin samana päivänä Nurmossa ja Seinäjoella alle 15 kilometrin päässä toisistaan. Kaksi joukkuetta isoon bussiin ja porukalla juttua riitti.

Tähden ”oikeat” A-pojat osallistuivat B-poolin (SM-sarjan sijat 5-8) turnaukseen. Hyvätasoisessa avauspelissä Tähti kärsi tiukoilla eränumeroilla tappion järjestävälle seuralle Nurmon Jymylle 0-2 (23-25, 22-25). Tässä ottelussa Tähdellä oli omat hetkensä, mutta Nurmon hakkuri Matias Saviaron, Kokkolan Tiikerit liiga ja Nurmon Jymy 1-sarja, kokemus ja hyökkäyskorkeus oli Tähdelle ratkaisupalloissa vielä liikaa.

Toisessa ottelussa kuopiolaisen Puijo Wolleyn kanssa ensimmäistä erää ratkottiin pitkän kaavan kautta. Maratonerä päättyi lopulta Puijolle 30-32 hakkuri Valtter Pennasen heiluttaessa tahtipuikkoa. Pennasesta, joka muuten esiintyi syksyllä harjoitusottelussa Parkkivuoressa Akaa-Volleyn liigapaidassa, huolimatta seuraavissa erissä juhli Tähti. Passari Arttu Varhe pyöritti peliä järkevästi, hassutti vastustajaa näyttävillä jujuilla ja tarjoili palloja, joita laitamiehet Sami Valaranta ja Pyry Puronaho tappoivat voimalla ja järjellä. Erät Vilppulalle 25-18 ja 15-11 ja koko ottelu siis 2-1.

Lohkon kaikki neljä joukkuetta olivat jo etukäteisodotusten mukaisesti äärimmäisen tasaisia ja ennen Tähden viimeistä ottelua Parkkivuoren klaanille oli mahdollista nousu A-pooliin, säilyminen B-poolissa tai putoaminen C-pooliin. Valitettavasti kahden hyvätasoisen ottelun jälkeen Tähti notkahti viimeisessä ottelussa. Aiemmin hyvin kontrolloitu puolustus- ja hyökkäyspeli kärsi nyt läpi ottelun lievästä epätarkkuudesta, jota ei ainakaan helpottanut päivän heikoin esitys myös aloitusten vastaanotossa. Keimolan Kaiku kampesi Tähden C-pooliin selityksittä 0-2 (18-25, 18-25) pääarkkitehtinaan toisen polven lentopalloilija Sebastian ”Pozo” Hernandez, jonka kuubalaissyntyinen Jimmy-isä jatkaa omaa peliuraansa edelleen, nyt Suomen ykkössarjassa.

- Kaksi ensimmäistä peliä olivat sitä lentopalloa, jota tämä joukkue pystyy pelaamaan. Ihan parhaita pelejä. Kumma kyllä ote katosi viimeiseen peliin ja siinä oli epätarkkuutta vähän joka sektorilla. Nämä ovat niin tasaisia vääntöjä, että pienikin herpaantuminen puolin tai toisin näkyy heti tulostaululla. Kaksi hyvää ja yksi huono peli oli päivän saldo-, tuumaili päävalmentaja Rauli Salmijärvi ennen kotimatkaa.

Mainittujen lisäksi Nurmon parketilla esiintyivät Oskarit Marjakoski ja Lehtonen, Teemu Kaitakari, Olli Kolhinen sekä B-pojista tähän turnaukseen lainattu Aapo Kolhinen.

A-ikäisten sarjaa pelaava B-poikien joukkue taisteli Seinäjoen D-pooliturnauksesta kaksi voittoa ja yhden tappion ja jatkaa tätä omaa ikäluokkaansa vanhempien sarjaa D-poolissa. Tähden jalkoihin jäivät Humppilan Yri 2-1 ja Liperi-Volley 2-0. Järjestävä seura Seinäjoki-Lentis taas onnistui kaatamaan Tähden kahdessa erässä.

Nuoremman joukkueen Tähti-paidoissa esiintyivät Aleksi Lähteenmäki, Severi Nieminen, Tuomas Kuusisto, Henri Strengell, Eetu Lehtisaari, Antti Periviita, Tuomas Kopare, Juho Yläjärvi, Eetu Ahonen ja Joona Eteläsalo. Joukkuetta valmensi Pertti Strengell. B-poikien seuraava mittari onkin sitten oman ikäluokan Suomen kärkikvartetin kohtaaminen Kuortaneella A-poolissa vuoden toiseksi viimeisenä päivänä.
 

Toimintaamme tukevat: