Tähden miesten vierastuplasta neljä pistettä

Tähden kakkossarjamiehistön härkäviikot, kolme peliä neljään päivään, jatkuivat viikonloppuna Kuortaneella ja Tampereella. Käteen reissuista jäi neljä sarjapistettä reilulla voitolla ja niukalla tappiolla.

Liekö poikkeavasti jo aamupäivällä alkanut peli, vai edellisen ottelun tappion jäytäminen takaraivossa kangistanut Tähden nuoret miehet, siksi tahmeasti Parkkivuoren sikermä aloitti lauantaisen kamppailun Suomen U16 maajoukkuetta vastaan. Ensimmäisessä erässä Tähti päästi nuorisomaajoukkueen jo pahaenteisen tuntuiseen 8–16 johtoon, ennen kuin sai koneensa käyntiin. Vähitellen Tähden rivit tiivistyivät ja ero alkoi piste pisteeltä kaventua. Parkkivuoren juna tuli sinivalkoisen vastustajansa rinnalle ensimmäisen kerran tilanteessa 22–22. Tämän jälkeen Daniel Heinonen ja Niko Jokela ottivat kolme peräkkäistä näyttävää tappotorjuntaa ja niillä erä kuitattiin Tähdelle.

Nuorisomaajoukkue ei tuosta Tähden ensimmäisen erän kiristä enää toipunut ja kahdessa seuraavassa erässä Tähti oli koko ajan tukevasti kuskin paikalla vastustajan näyttäessä hieman tuskaiselta ja suorastaan väsyneeltä. Jos ensimmäisessä erässä varsinkin Santeri Salosen tykki lauloi karkealla jyvällä pitkin Pohjanmaan lakeuksia, onnistui mies toiseen ja kolmanteen erään säätämään tähtäimensä kohdalleen. Pallot lävähtelivät iloisesti Suomen lentopallomaajoukkueen kotipesän, Kuortaneen LP-areenan lattiaan. Sami Valaranta ja Daniel Heinonen säestivät tehokkaasti laidoilta, Oskari Marjakoski ja Niko Jokela keskeltä Petro Ahvenjärven johtaessa omaa puolustuspeliä. 

Hienon passipelin pelannut ja vasta toista kertaa edustuksen paidassa esiintynyt 15-vuotias Henri Strengell nautti silminnähden verkon toisella puolella olleiden ikätovereidensa kurittamisesta. Toinen ja kolmas erä selkeästi Tähdelle ja koko ottelu suoraan 3–0 (25–22, 25–17, 25–19). Pohjanmaalta haetulla voitolla Tähti varmisti jo paikkansa kevätkaudella pelattavaan ylempään jatkosarjaan. 

Sunnuntaina Tähti matkasi Tampereelle Kaukajärven vapaa-ajantalolle. Vastustaja Aitolahden Riento taistelee viimeisestä ylemmän jatkosarjan paikasta Häijään Äijien kanssa. Tähti siirtyi rutiinisuorituksella ottelussa 2-0 eräjohtoon ja vei kolmattakin erää vielä numeroissa 16–15. 

Kun armonlaukausta vastustajalle ei annettu, niin Riento käytti oljenkortensa ja käänsi pelin voitokseen 2–3 (25–18, 26–24, 24–26, 23–25, 13–15). Tiukoista eränumeroista huolimatta ottelu ei noussut suurten lentopallospektaakkeleiden joukkoon. Tähden asenne peliin näytti lähinnä välinpitämättömältä ja taistelukirves oli ilmeisesti jäänyt tulomatkalla jonnekin Oriveden ja Tampereen välille. Lentopallo on tahtopeli ja tällä kertaa tuo tärkeä ominaisuus puuttui. Joukkue näytti enemmän pelailevan pelin pois, kuin taistelevan tiukasti sarjapisteistä. Kuvaavaa ottelulle oli, että vastustajan kaksi viimeistä pistettä kirjattiin Tähden teknisistä virheistä.

Aitolahden ykkössarjajoukkueen selkävaivoista toipunut ja tässä ottelussa kakkossarjasta vauhtia hakenut Henri Laine kirjautti tililleen huikeat 35 pistettä ja oli Tähdelle lähes ylivoimainen pideltävä. Vilppulalaisryhmästä parhaiten tasolleen ylsi 24 pistettä naputellut hakkuri Santeri Salonen. Tähden runkosarjan sijoitus on joko toinen tai kolmas riippuen viimeisen runkosarjakierroksen tuloksista. Tähti siirtyy joulutauolle ensi sunnuntaina kohdattuaan ensin kotisalissaan Valkeakosken Isku-Veikot.       

Toimintaamme tukevat: