Tähden naisten runkosarja päättyi vierasvoittoon

Tähden naisten 2-sarjajoukkue pääsi lähtemään syyskauden viimeiseen otteluun JyväsLentis N2:sta vastaan rennoin mielin. Ylemmän jatkosarjan paikka oli varmistettu edellisessä ottelussa, ja lohkovoitto olisi vaatinut pientä ihmettä. Parista poissaolosta kärsinyt Tähti sai matkaan 11 pelaajaa, kotijoukkue puolestaan lainasi osan pelaajistaan iltapäivän ykkössarjaotteluun.

Ottelun ensimmäisestä erästä muodostui melkoinen trilleri. JyväsLentis vei alussa peliä, mutta Tähti kiri rinnalle ja jopa ohi. Molemmat joukkueet pelasivat vahvaa hyökkäyspeliä ja virheitäkin tehtiin tasaisesti verkon molemmin puolin. Ratkaisun paikkoja tarjottiin sekä JyväsLentikselle että Tähdelle, mutta lopulta kotijoukkue oli vahvempi jatkopalloilla.

Toiseen erään Tähti viilasi hieman aloituskuusikkoaan. Tämä sekoitti JyväsLentiksen kuviot, ja kotijoukkueen kenttään putoili mukavasti palloja. Suurin ero löytyi syöttöpelistä, kun Tähti tykitti seitsemän ässää vastustajan kahta vastaan. Erä kirjattiin Tähdelle ja lukemat tasoihin.

Kolmannessa erässä Tähden hyökkäyspeli hieman hyytyi, ja JyväsLentis pääsi hyödyntämään läpi ottelun mainiosti pelannutta Oona-Maria Ojalaa. Ojala nakutti kenttään pallon toisensa perään, ja kun Tähdeltä ei vastaavaa kärkipelaajaa löytynyt, nappasi kotijoukkue erävoiton ja otti ison askeleen kohti otteluvoittoa.

Neljännessä erässä Tähti loisti kirkkaana. Vierasjoukkue taiteili erän alkuun johtolukemiksi 12-1, eikä se luopunut kuskin paikasta. Tähti pelasi lähes virheettömästi, ja monipuolisen hyökkäyspelin sekä onnistuneen syötön ansiosta ottelu venyi viidenteen erään. 

Tähti jatkoi viidennessä erässä siitä, mihin se oli edellisessä jäänyt. Joukkue tykitti alkuun taululle 6-1-johtolukemat eikä JyväsLentis tästä enää toipunut. Erä Tähden nimiin ja sarjapisteet Mänttä-Vilppulaan lukemin 3-2 (27-29, 25-17, 22-25, 25-11, 15-10).

Tähti ratkaisi ottelun pääasiassa syöttöruudussa. 25 ässää ja vain viisi virhettä viiteen erään oli JyväsLentikselle liikaa. Myös vastaanotto otti ison kehitysaskeleen parista edellisestä ottelusta. Tähden tilastokärkinä sunnuntain pelissä tehoilivat kapteenin natsoja kantanut Emilia Valaranta (16/+8), passari Emma Änäkkälä (11/+8) ja sekä hakkurin että yleispelaajan tontilla pelannut Ada Aronen (11/+6). Myös muut pelaajat takoivat mukavia lukemia.

”Jännä peli. Molempien joukkueiden suorituksissa korostui virheiden väheneminen, ja näin laajalle meidän tehot eivät ole aiemmin jakautuneet. Päästiin peluuttamaan vähän erilaisia kuusikoita, kun paineita ei ollut ja se on kuin laittaisi rahaa pankkiin kevättä silmällä pitäen. Meiltä onnistui koko joukkue, ja parista erätappiosta toivuttiin hienosti. Syöttöpeli oli jotain sellaista, mitä en äkkiä muista nähneeni kertaakaan aiemmin. Libero Salla Jatkola tuli hienosti pelaavaan kokoonpanoon myös” tuumaili joukkueen päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden naisten syyskausi oli onnistunut. Runkosarjan kymmenestä ottelusta se voitti yhdeksän ja sijoittui lohkossaan toiseksi. Kevätkaudella nähdään kovia pelejä, kun 2-sarjan 24 parasta jaetaan ylemmässä jatkosarjassa neljään kuuden joukkueen lohkoon ja aletaan pelata pudotuspelipaikoista. Joululomille Tähti ei kuitenkaan vielä ehdi, sillä edessä on A-tyttöjen toiseksi viimeinen runkosarjaturnaus tulevana lauantaina.


 

Toimintaamme tukevat: