Tähti jyräsi LP Kangasalan vieraskentällä

Sunnuntaina Tähden naisten 2-sarjajoukkue suuntasi kohti Kangasalan lukiota, jossa kotijoukkue LP Kangasala N2 haki revanssia vieraista. Tähteä rasittivat muutamat poissaolot, mutta se sai matkaan 10 pelaajaa. Molemmilla joukkueilla oli edellisenä päivänä A-tyttöjen turnaus, joka varmasti painoi hieman jaloissa.

Tähti otti ottelussa välittömästi komennon, kun LP Kangasala sortui kolmeen perättäiseen hyökkäysvirheeseen. Tilanne tasoittui kuitenkin hetkeksi aikaa, mutta jo ennen avauserän puoltaväliä Tähden peli loksahti kohdilleen. Helmi Parviainen, Emilia Valaranta ja Ada Aronen johtivat Emma Änäkkälän passeista hyökkäyspeliä niin tehokkaasti, ettei LP Kangasala pystynyt siihen vastaamaan. Tähti pystyi pitämään virheet minimissä, joten tuloksena oli vierasjoukkueen erävoitto.

Toisessa erässä ratkaisevaan rooliin nousi syöttöpeli; Tähti nakutti LP Kangasalan kenttään kuusi ässää. Vahva syöttöpeli maustettuna tiiviillä torjunnalla ja kovalla hyökkäyksellä riitti erävoittoon suhteellisen helposti. Erän kohokohdaksi nousi Valarannan hyökkäämä ”välimetri” tyhjältä verkolta puolustuksen kautta kattoon.

Kolmas erä oli vielä edellisiäkin kovempi ilotulitus Tähdeltä. Rumia lukemia selittävät osin LP Kangasalan virheet, mutta Tähden ilmiömäinen syöttöpeli sekä tehokkaat hyökkäykset olivat myös isossa roolissa. Tähti voitti kolmannen erän ja näin ollen koko ottelun 3–0 (25–16, 25–16, 25–10). Tilastokärjen muodostivat Ada Aronen (13/+11), Emilia Valaranta (12/+6) ja Emma Änäkkälä (8/+6).

”Mahtava fiilis. Näin pitää pelata, jos meinataan ottaa täydet pisteet. Oma paketti pysyi kasassa läpi ottelun, asenne oli hyvä ja päästiin aika mukavasti hallitsemaan kentän tapahtumia. Hyökkäyspeli oli huikean kovalla tasolla, ja Emma Änäkkälä loisti passarin tontilla. Vastaanotto näyttää tilastoissa vähän heikolta, mutta suoria virheitä siinä ei montaa tehty. Oltiin sovittu, että pallon saaminen järkevästi peliin riittää tänään ja sellaisia nostoja tuli paljon. Maanantai lepäillään, ja käännetään keskittyminen jo ensi sunnuntain peliin” analysoi joukkueen päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen. 

Tähden 2-sarjalohkossa kaikilla joukkueilla on kaksi ottelua jäljellä. Kärkikolmikoksi on varmistunut Tähti, Oriveden Ponnistus ja Vehniän Wartti. Tähti majailee lohkossa toisella sijalla tasapisteissä Wartin kanssa, OrPo on kaksikkoa kaksi pistettä edellä. Tulevana sunnuntaina Parkkivuoressa eletään ratkaisun hetkiä, kun Tähden vieraaksi saapuu juurikin Vehniän Wartti. 

 

Toimintaamme tukevat: