Tähti murskasi JyLe Flamesin Parkkivuoressa

Tähden naisten kakkossarjakausi jatkui sunnuntaina kotiottelulla JyväsLentiksen Flames-joukkuetta vastaan. Vierasjoukkueen pelaajisto koostuu B- ja C-ikäisistä nuorista lupauksista, Tähti sai jalkeille täyden 13 pelaajan kokoonpanon. 

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja pisteitä tehtiin vuorotellen. Tähden peli käynnistyi kunnolla vasta erän puolivälissä, ja sen jälkeen Parkkivuoressa tuntui olevan vain yksi joukkue. Tähti takoi vieraiden kenttään peräti kahdeksan ässäsyöttöä ja 11 hyökkäyspistettä. Vaikka JyLe pelasi vastaanottoa lukuun ottamatta lähes virheetöntä peliä, se ei pystynyt haastamaan lentokelin löytänyttä Tähteä.

Toisessa erässä Tähden ylivoima oli suorastaan mykistävää. Kotijoukkue hyökkäsi kovemmilla tehoilla kuin kertaakaan kauden aikana, ja syötöt tuottivat jyväskyläläisille isoja vaikeuksia. Tähti ei myöskään tehnyt montaa virhettä, ja näiden tekijöiden summana oli kotijoukkueen varsin selkeä erävoitto.

Pitkä erätauko saattaa lentopallossa sotkea pelin kulkua, ja niin kävi myös Parkkivuoressa. Erä eteni Tähden komennossa puoliväliin asti, mutta tässä vaiheessa JyLe sai peliään kulkemaan ja siirtyi kahteen otteeseen johtoon. Vierasjoukkue kuitenkin piti Tähden pelissä mukana lukuisilla virheillä, ja lopussa ratkaisevaksi tekijäksi nousi kokemus. Tähti on ottanut kakkossarjassa kaksi 3-2-voittoa, ja tiukkojen tilanteiden pelaamisessa huikeasti kehittynyt Parkkivuoren punakone oli erän lopussa vahvempi.

Otteluvoitto kirjattiin alle puolessatoista tunnissa Tähdelle lukemin 3–0 (25–15, 25–9, 25–21). Tilastoissa omille kymmenluvuilleen nousivat Riikka Kuopio (12/+11), Helmi Parviainen (12/+9) ja debyyttinsä vastaanottavana liberona tehnyt Emilia Marjakoski (vastaanoton tarkkuus 77,78 %). Retsin raati palkitsi Tähden parhaana toisena liberona pelanneen Minja Koposen. Yleisömääräksi kirjattiin 84.

”Tehtiin mitä piti. Tiedettiin, että voitto pitää ottaa ja siihen hienosti pystyttiin. Vastaanotossa parannettiin selvästi edellisestä pelistä, ja hyökkäyspeli oli tehokasta. Päästiin myös pyörittämään erilaisia kokoonpanoja, ja sekin onnistui hyvin. Syötettiin myös tehokkaasti, 21 ässää kolmeen erään on järkyttävän kova lukema. JyLe toki puolusti hienosti, ja varmasti heillä on parhaat pelit vielä edessäpäin”, kommentoi Tähden päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen.

2-sarjan 6-lohkon tilanne säilyy sunnuntain kierroksen jälkeen yhä jännittävänä. Kahdesta ylemmän jatkosarjan paikasta vääntävät Tähti, Oriveden Ponnistus ja Vehniän Wartti. Kolmikko on kolmen pisteen sisällä toisistaan, ja runkosarjan otteluita on jäljellä 2–3. Tähden kausi jatkuu A-tyttöjen turnauksella Kolhossa 24.11. ja 2-sarja puolestaan 25.11., kun Tähti kohtaa vierasottelussa LP–Kangasalan N2-joukkueen. Seuraava kotiottelu pelataan Parkkivuoressa 2.12., ja vieraaksi saapuu Vehniän Wartti.

 

Toimintaamme tukevat: